Saratele cu telemea

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2017 | 1068 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Cand vine vorba de saratele, nu dau deloc inapoi. Desi eu nu mananc branzeturi, in saratele parca nu se simte gustul si in plus, tare imi place sa rontai la ele, chiar zilnic daca s-ar putea 😀. Le prefer chiar si in locul unei prajituri cu crema sau a unei felii de tort.

 

INGREDIENTE

  • 180 gr unt de 80% grasime
  • 250 gr smantana groasa de tara
  • 250 gr telemea
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 400-450 gr faina
  • 2 oua pentru uns
  • susan
  • mac
  • chimen
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu telemea:

Intr-un bol, amestecam untul, de la temperatura camerei, cu smantana rece si oul.

Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici, o amestecam in compozitia de mai sus.

Adaugam praful de copt, apoi faina, treptat.

Tot punem faina si framantam cu mana, pana obinem un aluat nelipicios.


Presaram faina pe masa se lucru, rupem bucati de aluat, intindem foi potrivit de groase, apoi cu o rotita taiem saratelele sau le putem decupa cu o forma.


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Batem spuma cele doua oua, ungem cu ajutorul unui penson, saratelele cu ou, le presaram cu susan, mac si chimen.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana devin usor aurii.


Procedam astel pana terminam tot aluatul.

Mie mi-au iesit 4 tavi mari cu saratele.

Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram fie intr-o cutie cu capac, fie intr-un bol ce il acoperim cu folie alimentara.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

06.01.2017, 23:33

Ce bune arata!

Geanina87 1

07.01.2017, 13:05

Rocsi 1

08.01.2017, 19:38

Multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu mac si susan.