Saratele de dieta

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2015 | 4410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie proaspata
  • sare dupa gust
  • 1/4 lingurita indulcitor praf
  • 2 linguri faina de in
  • 2 linguri faina 650
  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 200 gr. tarate de ovaz
  • 3-4 linguri fibre (amestec de tarate din comert: psillium, ovaz, seminte de in, etc...)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • apa calduta, cca 150-200 ml, dupa nevoie
  • 1 ou
  • seminte de chia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele de dieta:

Punem drojdia intr-un bol cu sarea si indulcitorul,amestecam pana devine drojdia lichida.

Adaugam apa calduta,faina de in, cea alba,semintele, taratele, fulgii de ovaz, amestecam sa obtinem un aluat ferm. Pentru a se dezlipi de pe maini adaugam putin ulei de masline.

Lasam aluatul acoperit cu un prosop curat de bucatarie cel putin 1/2 ora, apoi il intindem pe masa de lucru infainata si decupam cu pintenul saratelele.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Asezam hartie de copt ijn tava, apoi aliniem frumos cu putin spatiu intre ele saratelele, le ungem cu ou batut, presaram seminte de chia si le coacem pana se rumenesc si devin crocante.

Pentru a nu se usca se pastreaza dupa racirea completa in cutie cu capac.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele de dieta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

13.07.2015, 07:49

Dac e pe asa doreste toata lume a

dantes 1

13.07.2015, 08:17

Bune!

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:42

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele