Sarmale

de Lorra in Porc, 8 Feb 2015 | 1267 vizualizari

 

Pentru o masa satioasa !

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate medii
  • 700 gr carne tocata
  • 4 cepe
  • o cana orez
  • pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Se scoate varza din saramura si se tine la desarat in apa cca 1 ora.

Ceapa se toaca marunt marunt si se amesteca cu carnea si orezul spalat.

Se adauga sarea, piperul si cimbrul dupa gust iar la final se pune o lingura pasta de tomate.

Se  spala varza murata si se pregatesc frunzele taiate la dimensiunea dorita, mie imi plac sarmalutele mici.

Restul de frunze ramase in plus sau rupte se toaca marunt si se aseaza un strat pe fundul cratitei in care urmeaza sa fierbem sarmalele (se pastreaza jumatate din cantitatea de varza tocata pentru a aseza si la final un strat).

Se aseaza sarmalutele in cratita, una langa alta fara a lasa spatiu intre ele, se mai presara printre ele putin cimbru, dupa ce s-au asezat straturile de sarmale se inchide totul cu nu capac din restul de varza tocata.

Se amesteca 2-3 linguri de pasta de tomate cu apa si se adauga in cratita cat sa acopere bine sarmalele si sa fie peste ele cu vreo 2 degete.

Se fierb la foc mic timp de 2 ore.

 

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu mamaliga si smantana

2

Se poate pune costita afumata in oala la fiert

3

Dupa gustul fiecaruia, la umplutura se poate folosi morcov ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Lorra 1

13.02.2015, 21:49

Boon asa Rux mie imi place mult cimbrul

Rux 1

13.02.2015, 22:00

Si mie imi place...dar nu in sarmale ) ...puuuup cu drag!

Lorra 1

13.02.2015, 22:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!