Sarmale

de Lorra in Porc, 8 Feb 2015 | 1468 vizualizari

 

Pentru o masa satioasa !

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate medii
  • 700 gr carne tocata
  • 4 cepe
  • o cana orez
  • pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Se scoate varza din saramura si se tine la desarat in apa cca 1 ora.


Ceapa se toaca marunt marunt si se amesteca cu carnea si orezul spalat.


Se adauga sarea, piperul si cimbrul dupa gust iar la final se pune o lingura pasta de tomate.


Se spala varza murata si se pregatesc frunzele taiate la dimensiunea dorita, mie imi plac sarmalutele mici.


Restul de frunze ramase in plus sau rupte se toaca marunt si se aseaza un strat pe fundul cratitei in care urmeaza sa fierbem sarmalele (se pastreaza jumatate din cantitatea de varza tocata pentru a aseza si la final un strat).


Se aseaza sarmalutele in cratita, una langa alta fara a lasa spatiu intre ele, se mai presara printre ele putin cimbru, dupa ce s-au asezat straturile de sarmale se inchide totul cu nu capac din restul de varza tocata.


Se amesteca 2-3 linguri de pasta de tomate cu apa si se adauga in cratita cat sa acopere bine sarmalele si sa fie peste ele cu vreo 2 degete.


Se fierb la foc mic timp de 2 ore.


 

TIPS-URI

1

Se servesc cu mamaliga si smantana

2

Se poate pune costita afumata in oala la fiert

3

Dupa gustul fiecaruia, la umplutura se poate folosi morcov ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Lorra 1

13.02.2015, 21:49

Boon asa Rux mie imi place mult cimbrul

RuxyRux 1

13.02.2015, 22:00

Si mie imi place...dar nu in sarmale ) ...puuuup cu drag!

Lorra 1

13.02.2015, 22:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza creata