Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Sarmalele sunt mandria fiecarei gospodine. Cu un pic de kaiser intre ele, cu cimbru mult si condimentele Kamis pentru sarmale, sigur o sa iasa extraordinare.
Lasa varza murata la desarat in apa rece cu o seara inainte, sau toarna 2 transe de apa clocotita peste ea si scurge-o bine;
Taie cotorul verzei si separa cele mai frumoase frunze;
Taie-le la dimensiunea dorita;
Resturile toaca-le marunt;
Amesteca carnea de porc cu ceapa data pe razatoare in prealabil, orezul, sare, piper si condimente pentru sarmale;
Umple foile de varza cu compozitia;
Din aceasta compozitie ar trebui sa-ti iasa 25-30 de sarmale
Asaza pe fundul unui vas de ceramica un strat de resturi tocate de varza murata;
Optional, poti adauga si putin ulei la baza (cca 40 ml);
Peste acesta adauga cca 150 ml de suc de rosii si 1 lingurita de cimbru;
Pune foile de dafin si ½ lingura de boabe de piper;
Adauga o parte din sarmale si peste acestea mai pune varza tocata;
Pune un alt rand de suc de rosii si fasii de costita afumata;
Pune un alt rand de sarmale, varza tocata, restul de suc de rosii, restul de cimbru si apa;
Pune capacul si baga vasul in cuptor la 165-170 de grade Celsius, pentru cca.4 ore sau pana ce sarmalele au fiert (cel mai mult va dura sa fiarba varza murata);
Este ideal sa puneti o tava cu apa sub vas, in cuptor, ca in eventualitatea in care compozitia din oala va da pe dinafara, sa nu se scurga direct in cuptor;
Odata ce s-au fiert sarmalele, se servesc cu mamaliguta, smantana si ardei iute;
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult