Sarmale cu carne de porc

de Bucataras in Kamis, 20 Dec 2017 | 14894 vizualizari

 

Sarmalele sunt mandria fiecarei gospodine. Cu un pic de kaiser intre ele, cu cimbru mult si condimentele Kamis pentru sarmale, sigur o sa iasa extraordinare. 

 

INGREDIENTE

  • Varza murata – 1 buc
  • Carne de porc, tocata – 1 kg
  • Costita afumata – 200 g
  • Orez de sarmale – 100 g
  • Ceapa – 1 buc
  • Condimente pentru sarmale Kamis – 1 lingura
  • Cimbru Kamis – 2 lingurite
  • Foi de dafin Kamis – 4 buc
  • Piper negru boabe Kamis – 1 lingura
  • Sare, piper – dupa gust
  • Suc de rosii – 550 ml
  • Apa – 200 ml
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de porc:

Lasa varza murata la desarat in apa rece cu o seara inainte, sau toarna 2 transe de apa clocotita peste ea si scurge-o bine;

Taie cotorul verzei si separa cele mai frumoase frunze;

Taie-le la dimensiunea dorita;

Resturile toaca-le marunt;

Amesteca carnea de porc cu ceapa data pe razatoare in prealabil, orezul, sare, piper si condimente pentru sarmale;

Umple foile de varza cu compozitia;

Din aceasta compozitie ar trebui sa-ti iasa 25-30 de sarmale

Asaza pe fundul unui vas de ceramica un strat de resturi tocate de varza murata;

Optional, poti adauga si putin ulei la baza (cca 40 ml);

Peste acesta adauga cca 150 ml de suc de rosii si 1 lingurita de cimbru;

Pune foile de dafin si ½ lingura de boabe de piper;

Adauga o parte din sarmale si peste acestea mai pune varza tocata;

Pune un alt rand de suc de rosii si fasii de costita afumata;

Pune un alt rand de sarmale, varza tocata, restul de suc de rosii, restul de cimbru si apa;

Pune capacul si baga vasul in cuptor la 165-170 de grade Celsius, pentru cca.4 ore sau pana ce sarmalele au fiert (cel mai mult va dura sa fiarba varza murata);

Este ideal sa puneti o tava cu apa sub vas, in cuptor, ca in eventualitatea in care compozitia din oala va da pe dinafara, sa nu se scurga direct in cuptor;

 Odata ce s-au fiert sarmalele, se servesc cu mamaliguta, smantana si ardei iute;  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna