Sarmale cu carne de porc

de Bucataras in Kamis, 20 Dec 2017 | 4920 vizualizari

 

Sarmalele sunt mandria fiecarei gospodine. Cu un pic de kaiser intre ele, cu cimbru mult si condimentele Kamis pentru sarmale, sigur o sa iasa extraordinare. 

 

INGREDIENTE

  • Varza murata – 1 buc
  • Carne de porc, tocata – 1 kg
  • Costita afumata – 200 g
  • Orez de sarmale – 100 g
  • Ceapa – 1 buc
  • Condimente pentru sarmale Kamis – 1 lingura
  • Cimbru Kamis – 2 lingurite
  • Foi de dafin Kamis – 4 buc
  • Piper negru boabe Kamis – 1 lingura
  • Sare, piper – dupa gust
  • Suc de rosii – 550 ml
  • Apa – 200 ml
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de porc:

Lasa varza murata la desarat in apa rece cu o seara inainte, sau toarna 2 transe de apa clocotita peste ea si scurge-o bine;


Taie cotorul verzei si separa cele mai frumoase frunze;


Taie-le la dimensiunea dorita;


Resturile toaca-le marunt;


Amesteca carnea de porc cu ceapa data pe razatoare in prealabil, orezul, sare, piper si condimente pentru sarmale;


Umple foile de varza cu compozitia;


Din aceasta compozitie ar trebui sa-ti iasa 25-30 de sarmale


Asaza pe fundul unui vas de ceramica un strat de resturi tocate de varza murata;


Optional, poti adauga si putin ulei la baza (cca 40 ml);


Peste acesta adauga cca 150 ml de suc de rosii si 1 lingurita de cimbru;


Pune foile de dafin si ½ lingura de boabe de piper;


Adauga o parte din sarmale si peste acestea mai pune varza tocata;


Pune un alt rand de suc de rosii si fasii de costita afumata;


Pune un alt rand de sarmale, varza tocata, restul de suc de rosii, restul de cimbru si apa;


Pune capacul si baga vasul in cuptor la 165-170 de grade Celsius, pentru cca.4 ore sau pana ce sarmalele au fiert (cel mai mult va dura sa fiarba varza murata);


Este ideal sa puneti o tava cu apa sub vas, in cuptor, ca in eventualitatea in care compozitia din oala va da pe dinafara, sa nu se scurga direct in cuptor;


Odata ce s-au fiert sarmalele, se servesc cu mamaliguta, smantana si ardei iute;

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Geanina87 1

21.12.2017, 15:20

elucubratiiculinare 1

22.12.2017, 08:24

cele mai bune

Lau 1

15.01.2018, 17:09

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Sarmale la slow cooker Crock-Pot