Sarmale in foi de stevie sau totike

de trifadalia in Porc, 18 Apr 2017 | 1552 vizualizari

 

Delicii de paste

 

INGREDIENTE

  •  500 ge carne de porc
  • 100 gr ceafa de porc afumata
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 linguri cu varf de orez ( 50 gr )
  • foi de steve
  • 1 foaie de dafin
  • marar
  • putin cimbru
  • 20 gr piper boabe
  • boia de ardei dulce
  • frunze de macris
Portii: 87
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de stevie sau totike:

Se oparesc putin, nu mult, fiindca apoi, se inmoaie prea mult frunzele de stevie. Se taie nervura de la ele, dintr-o frunza reusind sa umpli 2 sarmale.

Carnea impreuna cu ceafa afumata si ceapa, toate tocate marunt cu masina de tocat carne, se calesc 1 minut, in 2-3 linguri de untdelemn ca sa-si dezvolte aroma. Peste tocatura se adauga orezul spalat si scurs de apa, putina sare, un varf de lingurita de piper, boiaua de ardei dulce si 1 dl apa rece, cu care se bate bine ca sa fie tocatura mai frageda. Foaia de stevie, dupa ce s-a luat nervura, se pune pe o tabla de lemn pentru ca este foarte frageda, se pune o lingurita de tocatura asezata pe latimea frunzei, asa ca sa ramana si la un capat si la altul al tocaturii, frunza libera de 1 cm. Se intoarce frunza la un capat, peste tocatura si se incepe rularea din capatul mai lung, pana ce se infasoara toata frunza, apoi se introduce si capatul ingust care a ramas liber, inauntru. In acest fel, sarmalele nu se desfac la fiert. Cand sunt gata sarmalele, se asaza in oala. Pe fundul oalei, se asaza frunze de macris, si pe deasupra sarmalelor, si se pun la fiert, cam o ora.

Peste ele, se pune apa rece cu sare ca sa fiarba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de stevie sau totike" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

19.04.2017, 09:01

Rocsi 1

19.04.2017, 19:43

Rahela Velicu 1

20.04.2017, 11:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Miel cu rosii si spanac
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza acra