Jambon la tigaie cu varza

de mihaelar63 in Porc, 28 Noi 2015 | 926 vizualizari

 

  Jambonul l-am preparat la tigaie dorind sa scurtez timpul de preparare. A  iesit un sos matasos  mai mare dragul. Varza am preparat-o de inspiratie ungureasca. Am vazut eu o emisiune cu un vestit restaurant din Budapesta unde varza se prepara asa .http://eng.matyaspince.eu/programs/.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg jambon porc cu soric
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura ketch-up
  • 1 lingura pasta ardei kapia
  • 1 /2 lingurita maghiran
  • 1 pahar vin
  • sare
  • 1/2 varza alba
  • 1/4 varza rosie
  • 1 mar
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon la tigaie cu varza:


  1. Jambonul se spala, se usuca prin tamponare cu un prospop curat.

  2. Sarati jambonul si increstati soricul din loc in loc [sa nu se faca jambonul concav la prajit]

  3. Intr--un wok mare se pune la topit o lingura de unt si bucata de carne. Deasupra se pune ceialalta bucata de unt .

  4. Se prajeste jambonul pe ambele parti si se aduga miere, otet balsamic, ketch-up pasta ardei, maghiran si vin.

  5. Se lasa sa fiarba inabusit 30 minute . Din cand in cand se intoarce si se pune cata putina apa daca sosul scade prea mult .

  6. Intre timp curatati si spalati o ceapa rosie si spalati un mar.

  7. Taiati fideluta varza.

  8. Scoateti carnea din tigaie si o puneti pe o tava.

  9. Taiati cubulete marul, ceapa rosie si carnatul pe care le inabusiti in sosul in care s-a preparat jambonul.

  10. Se aduga la gatit si varza. Se amesteca si se mai pune apa daca este necesar.

  11. Cand varza s-a gatit suficient [mie imi place mai usor patrunsa] se condimenteaza cu chimen si piper .

  12. Inainte de servire incalziti jambonul la cuptor.

  13. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Reteta originala prevedea slaninuta. Eu am avut la indemana o bucata de carnat de casa.

2

Dupa prajirea usoara pe ambele parti jambonul se poate transfera la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon la tigaie cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Gherca Daniela 1

29.11.2015, 15:53

buna mancarica ai mai facut, si este si satios!

Rocsi 1

29.11.2015, 18:49

Ohooo, de vis!

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc