Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

de Corinuta in Porc, 11 Ian 2015 | 2026 vizualizari

 

Foarte rar fac pentru ca nu am varza acra, dar acum ca am gasit la magazin, am zis ca profit de ocazie si ne acrim si noi putin:))) Adevarul este ca nu se compara la gust cu celelalte, varza asta face diferenta!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza acra mare de aprox. 2 kg
  • 1 kg carne tocata de porc sau porc si vita amestec
  • 125 g orez
  • 2-3 cepe
  • 400 g sunca afumata
  • 2 frunze de dafin
  • 2-3 bete de cimbru uscat
  • 2 linguri unt sau untura de porc
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • sare si piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza acra cu afumatura:

Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se taie felii si se aseaza in oala peste varza maruntita. Se lasa putina varza si cateva felii de sunca pentru pus deasupra pe sarmale.


Se apala bine orezul si se amesteca cu carnea tocata, ceapa taiata cubulete, sare, piper si 100 ml apa. Luam cate o lingura de umplutura si o punem pe o frunza de varza, trecem lateralele frunzei peste umplutura si apoi rulam de la un capat la altul. Procedam la fel cu toate pana se termina umplutura. Asezam sarmalele in oala in forma de melc in mai multe straturi, printre care asezam si foile de dafin si cimbrul.


Deasupra presaram putina varza maruntita si cateva felii de sunca afumata. Amestecam pasta de tomate cu cateva linguri de apa si o turnam peste sarmale. Punem untul sau untura si turnam apa ferbinte peste sarmale cat sa le acoperim. Se fierb minim 2 ore la foc mic, apoi se lasa sa stea acoperite la loc caldut inca cateva ore.


Se servesc cu multa smantana.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

12.01.2015, 10:52

Sunt grozave!

Corinuta 1

12.01.2015, 20:12

Multumesc!

elucubratiiculinare 1

13.01.2015, 09:41

cele mai bune cu afumatura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale Ardelenesti