Sarmale in foi de varza murata

de COSTEO in Mancaruri cu carne, 6 Mai 2013 | 1548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze mijlocii
  • 1 kg carne macra (vita,porc)
  • 3-4 felli slaninuta afumata
  • 300 g costita afumata
  • 9 cepe
  • 200 g orez
  • sare
  • cimbru
  • marar uscat
  • bulion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza murata:

Carnea de porc si vita se da prin masina de tocat.


Tocam ceapa fin si o punem la calit, pana s-a inmuiat si devine sticloasa, peste care s-a adaugat orezul si slaninuta taiata marunt, punem 3-4 linguri de bulion, cand se raceste punem ceapa peste carne si amestecam bine pana cand compozitia se omogenizeaza.


Cu aceasata compozitie se invalesc sarmalele, dar mai intai se pregatesc frunzele astfel:


Se desfac frunzele de varza de pe cotor,se indeparteaza nervura principala.Se taie foile in bucati potrivite.Compozitia de sarmale se portioneaza de marimea unei nuci mijlocii si se asaza pe fiecare foaie de varza,care se ruleaza introducand capetele in interior.


Varza ramasa neintrebuintata,ca si nervurile scoase de la frunze se taie putin mai groase,ca taitei.


Se pune un strat de varza taiata in cratita ,peste care se aseaza,un rand de sarmale,costita afumata printre,apoi iar un rand de sarmale,pana se termina toate,iar deasupra se incheie cu un alt strat de foi de varza.


Peste sarmale se pune apa oparita ,se lasa pe foc pana da in clocot apoi se dau la cuptor,acoperite ca sa fiarba inabusit.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Sarmalele sunt mai gustoase daca se prepara cu o zi mai inainte de a se servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

laura_n 1

06.05.2013, 13:45

auuu, ce bunaciuni, ia-le si fugi de aici ca lesin de pofta )

diaconta 1

06.05.2013, 14:29

bune sarmalutele

babi5 1

27.08.2013, 19:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Copanele cu sos si garnitura de orez