Sarmale in foi de varza murata

de COSTEO in Mancaruri cu carne, 6 Mai 2013 | 2577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze mijlocii
  • 1 kg carne macra (vita,porc)
  • 3-4 felli slaninuta afumata
  • 300 g costita afumata
  • 9 cepe
  • 200 g orez
  • sare
  • cimbru
  • marar uscat
  • bulion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza murata:

Carnea de porc si vita se da prin masina de tocat.


Tocam ceapa fin si o punem la calit, pana s-a inmuiat si devine sticloasa, peste care s-a adaugat orezul si slaninuta taiata marunt, punem 3-4 linguri de bulion, cand se raceste punem ceapa peste carne si amestecam bine pana cand compozitia se omogenizeaza.


Cu aceasata compozitie se invalesc sarmalele, dar mai intai se pregatesc frunzele astfel:


Se desfac frunzele de varza de pe cotor,se indeparteaza nervura principala.Se taie foile in bucati potrivite.Compozitia de sarmale se portioneaza de marimea unei nuci mijlocii si se asaza pe fiecare foaie de varza,care se ruleaza introducand capetele in interior.


Varza ramasa neintrebuintata,ca si nervurile scoase de la frunze se taie putin mai groase,ca taitei.


Se pune un strat de varza taiata in cratita ,peste care se aseaza,un rand de sarmale,costita afumata printre,apoi iar un rand de sarmale,pana se termina toate,iar deasupra se incheie cu un alt strat de foi de varza.


Peste sarmale se pune apa oparita ,se lasa pe foc pana da in clocot apoi se dau la cuptor,acoperite ca sa fiarba inabusit.


Pofta buna!


TIPS-URI

1

Sarmalele sunt mai gustoase daca se prepara cu o zi mai inainte de a se servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

laura_n 1

06.05.2013, 13:45

auuu, ce bunaciuni, ia-le si fugi de aici ca lesin de pofta )

diaconta 1

06.05.2013, 14:29

bune sarmalutele

babi5 1

27.08.2013, 19:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Brioche cu crema de patiserie
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Miel umplut