Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

de lucy2002 in Porc, 29 Dec 2019 | 3927 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun''
Nu putea sa treaca Craciunul fara delicioasele sarmalute cu varza murata si afumatura!  :X

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate potrivite
  • 1 kg de carne de porc ( poate fi si amestec vita-porc)
  • 500 gr ceapa
  • 100 gr orez pentru sarmale
  • 150 ml ulei
  • condimente pentru sarmale, sare dupa gust
  • o lingura pasta de rosii pentru compozitie
  • o lingura de pasta de rosii se pune in apa care o punem in sarmale la fiert
  • cateva bucati de costita afumata, kaizer, carnati de casa
Portii: 45
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza murata cu afumatura:

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori.

Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a frunzei de varza, adica partea subtire.... pentru a se rula usor pe umplutura de carne si bineteles pentru a avea sarmale frumoase.

Resturile de la varza, cotoare si nervuri se toaca marunt si se pun la fundul oalei si deasupra peste sarmale.

Ceapa se curata si se tine in apa cam 30 minute, dupa care se toaca marunt si se pune la calit in ulei ( inmuiat, nu prajit, pana devine translucida) adaugam o lingura cu varf de pasta de rosii amestecam si tragem cratita de pe foc si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit ceapa se  amesteca cu carne, orezul, condimentele pentru sarmale si lasam sa se imprieteneasca aromele 20-30 minute.

Foile de varza am incercat sa le portionez cat mai egale, luam o frunza de varza portionata si punem o lingura de umplutura de carne, o facem sul, nu strangem tare, iar capetele le bagam inauntru cu ajutorul degetelor cu atentie sa nu se rupa si asezam sarmalele formate in oala in care am pus o parte din varza tocata marunt. Continuam cu un rand de sarmale iar peste adaugam cateva bucati de costita, kaizer, carnati de casa afumate si iar un rand de sarmale  si iar afumatura  iar deasupra ultimul rand de sarmale si revenim cu varza tocata marunt .

Intr-un bol am pus apa si o lingura de paste de tomate si am turnat lichidul peste sarmale pana le-am acoperit si le-am lasat la foc mic, au fiert timp de 4-5 ore pana frunza a fost patrunsa bine.

Sunt foarte bune cu smantana si mamaliguta calda!

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti condimente pentru sarmale puteti folosi piper, boia dulce, cimbru, sare

2

folositi o oala mai mare sa aiba loc sa fiarba sarmalele, la fiert ele se umfla si e posibil sa va dea in foc daca oala e mica si o umpleti pana sus

3

da, dureaza mult pana se fac deorece sarmalele la foc mic sunt foarte gustoase, daca vreti puteti sa le puneti si la cuptor

4

puteti folosi carne porc -vita sau cum va place voua

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

29.12.2019, 22:12

oanapl 1

29.12.2019, 22:39

Delicioase!

Rocsi 1

03.01.2020, 20:11

Sunt tare bune si gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale (in multicooker)