Sarmale "Inedit"

de Angelina_Elena in Mancaruri de post, 5 Apr 2013 | 2288 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza medie
  • 200 g soia cuburi Inedit
  • 400 g ciuperci
  • 250 g orez
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale "Inedit":

Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare si 1 paharel de otet.


Pana cand apa incepe sa clocoteasca, cu ajutorul unui cutit ascutit scoatem cotorul verzei.


Cand apa a inceput sa fiarba, punem cu grija varza in ea. Cand aceasta s-a inmuiat, luam o furculita si desprindem usor frunzele. Le scoatem pe o farfurie.


Intr-o cratita mai mica punem apa la fiert cu un praf de sare iar cand apa incepe sa clocoteasca, punem bucatile de soia.


Cand acestea s-au umflat le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca putin apoi le stoarcem de apa si le dam prin masina de tocat carne.


Ciupercile se pun la scurs, apoi se toaca marunt. Cepele curatate le tocam marunt. Morcovii ii curatam si ilidam pe razatoarea cu ochiuri mari.


Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam apoi ceapa tocata, morcovul si lasam pana se inmoaie, apoi adaugam ardeiul taiat marunt.


La final adaugam pasta de rosii, apa, sare si piper dupa gust.


Orezul il spalam in 2-3 ape.


Intr-un bol punem compozitia legumele calite, orezul, ciupercile, soia, putin patrunjel uscat si omogenizam.


Indepartam cotoarele frunzelor si le taiem bucati in functie de cat de mari facem sarmalele.


Punem pe fiecare frunza cate o lingura de compozitie, apoi rulam strans.


Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele punem frunze de varza.


Asezam apoi sarmalele. Deasupra punem tot frunze de varza, apoi punem apa cat sa se acopere si le punem la fiert la foc mic.


Cand sunt gata le dam la o parte si le leasam sa se raceasca.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale "Inedit"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

merisor 1

05.04.2013, 16:58

Yummy, cum pot arata!

MonaMimi 1

05.04.2013, 19:40

RuxyRux 1

05.04.2013, 21:04

Arata bune tare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu linte si hribi