Sarmale "Inedit"

de Angelina_Elena in Mancaruri de post, 5 Apr 2013 | 4054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza medie
  • 200 g soia cuburi Inedit
  • 400 g ciuperci
  • 250 g orez
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale "Inedit":

Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare si 1 paharel de otet.

Pana cand apa incepe sa clocoteasca, cu ajutorul unui cutit ascutit scoatem cotorul verzei.

Cand apa a inceput sa fiarba, punem cu grija varza in ea. Cand aceasta s-a inmuiat, luam o furculita si desprindem usor frunzele. Le scoatem pe o farfurie.

Intr-o cratita mai mica punem apa la fiert cu un praf de sare iar cand apa incepe sa clocoteasca, punem bucatile de soia.

Cand acestea s-au umflat le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca putin apoi le stoarcem de apa si le dam prin masina de tocat carne.

Ciupercile se pun la scurs, apoi se toaca marunt. Cepele curatate le tocam marunt. Morcovii ii curatam si ilidam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam apoi ceapa tocata, morcovul si lasam pana se inmoaie, apoi adaugam ardeiul taiat marunt.

La final adaugam pasta de rosii, apa, sare si piper dupa gust.

Orezul il spalam in 2-3 ape.

Intr-un bol punem compozitia legumele calite, orezul, ciupercile, soia, putin patrunjel uscat si omogenizam.

Indepartam cotoarele frunzelor si le taiem bucati in functie de cat de mari facem sarmalele.

Punem pe fiecare frunza cate o lingura de compozitie, apoi rulam strans.

Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele punem frunze de varza.

Asezam apoi sarmalele. Deasupra punem tot frunze de varza, apoi punem apa cat sa se acopere si le punem la fiert la foc mic.

Cand sunt gata le dam la o parte si le leasam sa se raceasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale "Inedit"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Merisor 1

05.04.2013, 16:58

Yummy, cum pot arata!

MonaMimi 1

05.04.2013, 19:40

RuxyRux 1

05.04.2013, 21:04

Arata bune tare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de soia noodles Inedit