Sarmalute cu carne

de ianculubita in Porc, 15 Mar 2013 | 5651 vizualizari

 

Sunt foarte multe retete de sarmalute,nu strica daca va recomand si reteta mea!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne cu grasime (burta de porc)
  • 2 cepe
  • 1 cutie de rosii in bulion
  • 100 g orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de cimbru
  • verdeata
  • frunza de vita
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 cana bors
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne:

Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata marunt, rosiile pasate si calite putin pana scade sucul din ele, orezul spalat si scurs, sare, piper, cimbru, verdeata tocata si amestecam bine cu mana; eu mai adaug si un varf de lingurita de zahar, deoarece avand in compozitie rosii, opreste aciditatea, ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel, in toate retetele in care folositi rosii. Gustam din compozitie si daca mai e nevoie de ceva mai adaugam apoi lasam sa se odihneasca .


In acest timp ne ocupam de frunza;daca este proaspata,o oparim cateva minute in apa, daca este de la saramura, o tinem 10-20 minute in apa rece, daca e de la congelator (cum folosesc eu) o lasam sa se dezghete apoi incepem sa modelam sarmalutele. Le punem in vasul in care am pus cateva frunze iar dupa ce am terminat, de asemenea le acoperim cu frunze. Rasturnam sucul de rosii, borsul si 1 cana cu apa. Dam vasul la cuptor la foc mic aproape 2h.


Se servesc pentru cine doreste cu smantana si mamaliguta.

 

TIPS-URI

1

pentru reusita sarmalutelor,nu folositi doar carne macra sau doar de vita

2

daca totusi folositi asa ceva,caliti ceapa si rosiile in 1ceasca de ulei si framantati bine compozitia sa intre uleiul in carne

3

de asemenea nu puneti orez mult,orezul nu face alta ceva decat intareste compozitia si nu mai aveti sarmalute moi si gustoase

4

si oul pus in compozitia de sarmalute la fel o intareste in combinatie cu orezul mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Adele 1

19.08.2014, 16:16

Xandrinne 1

13.04.2015, 05:34

ianculubita 1

30.04.2015, 17:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute