Sarmalute cu carne de porc si afumatura

de claudiaO in Porc, 13 Noi 2014 | 4697 vizualizari

 

Sarmalutele...nu cred ca mai au nevoie de nici o prezentare...sunt sarmalute si atat!
Vorba sotului meu...sarmalele ...nu au cum sa nu fie bune :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc - pulpa -tocata
  • 1 bucata de cca 500 gr coasta afumata
  • 2 verze murate
  • 2 cepe mari
  • 100 ml ulei
  • 200 gr orez
  • 2-3 lingurite cimbru
  • sare
  • piper
  • 200 gr pasta de tomate
  • 2 crengute de marar uscat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de porc si afumatura:

Crnea am ales-o de la piata bucata si mi-au tocat-o pe loc.

Varza o clatim putin in apa rece si alegem frunzele.

Curatam ceapa si o punem la calit in ulei incins pana devine translucida; adaugam orezul spalat in cateva ape si punem o jumatate de cana cu apa peste el ca sa se inmoaie. Adaugam piper, cimbru si sare dupa gust. Dupa ce s-a inmuiat si orezul ,lasam putin la racit si amestecam cu carnea tocata- omogenizam bine si ne apucam de impachetat sarmalutele.

Luam o frunza de varza, daca e prea mare o taiam in doua- trei, punem o manuta de compozitie de carne cu orez si infasuram bine.Procedam la fel pana terminam toata compozita de carne.

Intr-o cratita incapatoare asezam pe fund foi de varza, sau varza tocata, punem crengutele de marar si cateva bucatele de costita,apoi asezam la rand sarmalutele formate; presaram putin cimbru,mai punem cateva pucatele de costita si continuam cu randul 2. Dupa ce am terminat de asezat toate sarmalutele acoperim cu varza tocata marunt, mai presaram cimbru si puenm pasta de tomate diluata in cca 300-400 ml apa. Punem la cuptor la foc mic pt cca 3 ore. Verificam din cand in cand daca mai are apa si spre sfarsitul timpului incercam daca s-au fiert in (in interior si varza).

Servim cu pofta cu o mamaliguta sau fara si cu samntana...sau fara :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de porc si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman