Sarmalute cu carne de porc si afumatura

de claudiaO in Porc, 13 Noi 2014 | 1544 vizualizari

 

Sarmalutele...nu cred ca mai au nevoie de nici o prezentare...sunt sarmalute si atat!
Vorba sotului meu...sarmalele ...nu au cum sa nu fie bune :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc - pulpa -tocata
  • 1 bucata de cca 500 gr coasta afumata
  • 2 verze murate
  • 2 cepe mari
  • 100 ml ulei
  • 200 gr orez
  • 2-3 lingurite cimbru
  • sare
  • piper
  • 200 gr pasta de tomate
  • 2 crengute de marar uscat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de porc si afumatura:

Crnea am ales-o de la piata bucata si mi-au tocat-o pe loc.


Varza o clatim putin in apa rece si alegem frunzele.


Curatam ceapa si o punem la calit in ulei incins pana devine translucida; adaugam orezul spalat in cateva ape si punem o jumatate de cana cu apa peste el ca sa se inmoaie. Adaugam piper, cimbru si sare dupa gust. Dupa ce s-a inmuiat si orezul ,lasam putin la racit si amestecam cu carnea tocata- omogenizam bine si ne apucam de impachetat sarmalutele.


Luam o frunza de varza, daca e prea mare o taiam in doua- trei, punem o manuta de compozitie de carne cu orez si infasuram bine.Procedam la fel pana terminam toata compozita de carne.


Intr-o cratita incapatoare asezam pe fund foi de varza, sau varza tocata, punem crengutele de marar si cateva bucatele de costita,apoi asezam la rand sarmalutele formate; presaram putin cimbru,mai punem cateva pucatele de costita si continuam cu randul 2. Dupa ce am terminat de asezat toate sarmalutele acoperim cu varza tocata marunt, mai presaram cimbru si puenm pasta de tomate diluata in cca 300-400 ml apa. Punem la cuptor la foc mic pt cca 3 ore. Verificam din cand in cand daca mai are apa si spre sfarsitul timpului incercam daca s-au fiert in (in interior si varza).


Servim cu pofta cu o mamaliguta sau fara si cu samntana...sau fara :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de porc si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Ina 1

13.11.2014, 17:24

Ce bunatate!

marcela1979 1

13.11.2014, 23:51

Rocsi 1

14.11.2014, 10:27

O bunatate mare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor