Sarmalute cu ciuperci si soia

de Rocsi in Mancaruri de post, 12 Mar 2012 | 16680 vizualizari

 

Dupa parerea mea si gustul meu sarmalutele de post sunt cele mai bune.As manca mereu fara nici un refuz.Nu sunt iubitoare de soia,dar in aceasta combinatie chiar nu se simte.

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani de varza murata
  • 1 cana orez
  • 200 gr soia
  • 350 gr ciuperci conservate(sau proaspete)
  • 5 -6 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • marar
  • patrunjel
  • 2 linguri zarzavat
  • circa 1 cana ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ciuperci si soia:

Intai de toate desfacem frunzele la varza si le punem cam 2 ore in apa rece la desarat. Daca folositi o oala de lut pentru a fierbe sarmalele ,asa cum am folosit eu,umpleti-o cu apa si lasati-o asa cam 2 ore.

Intr-o cratita punem niste apa la fiert. Cand da in clocot,punem bucatile de soia ,impreuna cu un praf de sare si un praf de piper. Cand s-au umflat le scoatem pe o farfurie,le lasam putin sa se racoreasca. Cand s-au racorit le stoarcem de apa si le dam prin masina de tocat. Ciupercile le spalam bine si le taiem cubulete mici. Curatam ceapa,o spalam si o tocam. Morcovul il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile le dam cu tot cu sos prin masina de tocat.

Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam ceapa tocata si o tragem circa 10 minute in ulei(nu o prajiti,doar o inmuiati). Punem si morcovul si il lasam si pe acesta vreo 5 minute. La urma adaugam rosiile macinate,pasta de rosii si un praf de sare. Invartim bine,mai lasam 2-3 minute pe foc si inchidem aragazul. Orezul il spalam in 2-3 ape.

Intr-un bol punem compozitia de ceapa,orezul,ciupercile si soia. Punem marar si patrunjel (verde sau uscat,de care aveti la indemana),cele 2 linguri de zarzavat. Amestecam bine intreaga compozitie,apoi condimentam cu sare si piper dupa gust,iar la urma punem faina ca sa se lege compozitia.

Frunzele de varza le scoatem de la desarat si le stoarcem de apa. Le indepartam cotoarele si le taiem bucati in functie de cat de mari facem sarmalele. Punem pe fiecare frunza cate putina compozitie ,apoi rulam sarmalutele strans. In oala de lut(puteti folosi si altfel de oala),punem pe fund frunze de varza. Presaram niste marar uscat apoi asezam sarmalele(oala sa nu se umple mai mult de 3 sferturi cu sarmale ca atunci cand se va umfla orezul riscati sa dea in foc). Deasupra punem tot cu frunze de varza,apoi  apa cat sa acoperim sarmalele.

Dam oala acoperita in cuptor,il aprindem si la inceput lasam o temperatura mai micuta . Apoi reglati o temperatura potrivita si lasati sa fiarba cam 3-4 ore(intre timp mai gustati sa vedeti daca sunt fierte). Cand sunt gata inchideti focul cuptorului ,deschideti usa si le lasati sa se raceasca acolo ,sau le scoateti dar sa le puneti pe un loc nu foarte rece ca riscati sa vi se crape oala.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci si soia" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Rocsi 1

12.03.2012, 18:38

Va multumesc din suflet pentru toate aprecierile
-Diana am zis si in introducere ca mie nu-mi place soia..dar a fost in cantitate mica si nu s-a simtit ..Altfel soia nu mananc ca nu-mi place!!

Ella Carla 1

12.03.2012, 20:24

mult mai imi plac sarmalutele

Rocsi 1

12.03.2012, 22:03

Multumesc Carla!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post