Sarmalute de post in frunze de stevie

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 30 Mar 2016 | 7354 vizualizari

 

O delicatesa...asa le-a numit mama, mai ales ca au fost cam putine :D

 

INGREDIENTE

  • 16 frunze de stevie;
  • apa;
  • 100 g ciuperci de padure, congelate;
  • o ceapa;
  • 6 linguri ulei;
  • sare;
  • 100 g orez;
  • o foaie de dafin;
  • 7 linguri suc de rosii.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post in frunze de stevie:

Frunzele de stevie se spala, dupa care se oparesc in apa clocotita, apoi se scot pe o tava si se lasa sa se raceasca.

Ciupercile de padure si ceapa (curatata de foi si spalata) se dau prin robotul de bucatarie, apoi se calesc in ulei cu putina sare. Se adauga orezul spalat, se amesteca timp de un minut, dupa care se pune o cana cu apa si se lasa in continuare la foc pana cand fierbe orezul. Dupa ce scade apa, se adauga o foaie de dafin si 3 linguri de suc de rosii si se mai da in cateva clocote.

Se formeaza sarmalutele, punand o lingura din compozitia cu orez si ciuperci la capatul lat al unei frunze de stevie, apoi se impacheteaza. Se procedeaza tot asa pana cand se termina toata compozitia. 

Sarmalutele se aseaza pe fundul unui vas si se fierb cu putina apa, cat sa fie acoperite, la foc mic deoarece stevia este fragila si se poate rupe. Spre final, se adauga 4 linguri de suc de rosii si se mai tin la foc pana cand scade apa aproape de tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac