Sarmalute de post in frunze de stevie

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 30 Mar 2016 | 1839 vizualizari

 

O delicatesa...asa le-a numit mama, mai ales ca au fost cam putine :D

 

INGREDIENTE

  • 16 frunze de stevie;
  • apa;
  • 100 g ciuperci de padure, congelate;
  • o ceapa;
  • 6 linguri ulei;
  • sare;
  • 100 g orez;
  • o foaie de dafin;
  • 7 linguri suc de rosii.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post in frunze de stevie:

Frunzele de stevie se spala, dupa care se oparesc in apa clocotita, apoi se scot pe o tava si se lasa sa se raceasca.


Ciupercile de padure si ceapa (curatata de foi si spalata) se dau prin robotul de bucatarie, apoi se calesc in ulei cu putina sare. Se adauga orezul spalat, se amesteca timp de un minut, dupa care se pune o cana cu apa si se lasa in continuare la foc pana cand fierbe orezul. Dupa ce scade apa, se adauga o foaie de dafin si 3 linguri de suc de rosii si se mai da in cateva clocote.


Se formeaza sarmalutele, punand o lingura din compozitia cu orez si ciuperci la capatul lat al unei frunze de stevie, apoi se impacheteaza. Se procedeaza tot asa pana cand se termina toata compozitia.


Sarmalutele se aseaza pe fundul unui vas si se fierb cu putina apa, cat sa fie acoperite, la foc mic deoarece stevia este fragila si se poate rupe. Spre final, se adauga 4 linguri de suc de rosii si se mai tin la foc pana cand scade apa aproape de tot.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

22.04.2016, 09:18

sebirizescu 1

23.04.2016, 15:49

bune!

mihaelar63 1

24.04.2016, 00:58

Ce as mai gusta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Urzici cu hrean si mamaliga