Sarmalute in foi de stevie

de novembber in Porc, 19 Apr 2011 | 2857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata de porc
  • 2 legaturi de stevie
  • o ceapa mare
  • marar si patrunjel verde
  • cimbru uscat
  • 4-5 linguri orez
  • sare si piper

sos:

  • o conserva de rosii
  • o bucatica de telina(radacina)
  • o ceapa
  • sare si piper
  • crengute de cimbru
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de stevie:

     Mararul, patrunjelul, ceapa, se toaca marunt si, impreuna cu orezul, carnea, cimbrul, sarea si piperul, se amesteca bine.

     Stevia se opareste in apa cu sare.

     Se formeaza sarmalutele si se infasoara in frunzele de stevie, cu grija ca se rup usor. Frunzele ramase se pun pe fundul vasului si se indeasa bine sarmalutele :) Mi-au iesit 28 de sarmalute.

     Pentru sos se prajeste ceapa, se adauga telina data pe razatoare, sosul de rosii si se condimenteaza.

     Peste sarmalute se pun cateva crengute de cimbru, sosul si 1/2 cana de apa. Se baga la cuptor pentru 2-3 ore.

     Se servesc cu smantana. Sunt delicioase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute in foi de stevie-0
Sarmalute in foi de stevie-1
Sarmalute in foi de stevie-2
Sarmalute in foi de stevie-3
Sarmalute in foi de stevie-4
Sarmalute in foi de stevie-5

COMENTARII (3)

aziz

aziz 1

19.04.2011, 21:50

absolut delicioasa

Lau

Lau 1

19.04.2011, 22:31

delicioase

Rux

Rux 1

19.04.2011, 23:55

Ce bunatate!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!