Chiftele cu sos si piure de cartofi

de Pasiune pentru bucatarie in Porc, 4 Feb 2010 | 14364 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • chiftele:
  • -500g carne tocata amestec(sau de care doriti)
  • -1 ceapa
  • -1 ou
  • -o felie paine
  • 5 catei usturoi 
  • -sare,piper
  • piure de cartofi:
  • - 1 kg cartofi
  • - 50-60g unt
  • -2 lingurite delikat
  • 2 linguri smantana
  • sos de rosii:
  • -200g pasta de rosii
  • -2 cani apa
  • -4-5 catei de usturoi
  • -sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos si piure de cartofi:

Chiftele:


Amestecam carnea cu oul,painea inmuiata in apa,ceapa tocata marunt,usturoiul dat prin presa,sare si piper! Cu mainile unse cu ulei formam chiftelute pe care le dam prin faina alba si le prajim in ulei incins.Dupa ce le-am prajit le scoatem pe un prosop de hartie absorbant!





Piureul de cartofi:


Se curata cartofi de coaja,se taie cubulete,se spala si se pun la fiert.Cnd s-au fiert(sunt fierti cand intra furculita in ei) ii pisam si adaugam untul,delikatul si omogenizam.



Sosul:


Punem la fiert apa,pasta de tomate,usturoiul pisat,sarea si piperul,amestecam bine si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 11:21

o bunatate

adry88 1

07.07.2011, 11:16

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec