Sarmalute in foi de vita

de Ela68 in Vita, 14 Apr 2015 | 1464 vizualizari

 

Va invit la o portie delicioasa de sarmalute in foi de vita. Intr-adevar, destul de migaloase, insa merita pe deplin efortul. S-aveti pofta !

 

INGREDIENTE

  • 60 foi de vita de vie ( am avut la congelator )
  • 1 kg carne vita
  • 100 gr orex
  • 2 cepe medii
  • 1 lingurita Mirodenia (optional )
  • sare, piper
  • 1 ardei Kapia
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel ( sau cateva fire de cimbru proaspat )
  • ulei, cateva linguri
  • 400 gr piure de rosii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

1. Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei cu o lingurita Mirodenia. Se adauga orezul spalat in cateva ape si scurs si se mai lasa cateva minute la calit pana devine translucid. Se lasa la racit.


2. Carnea o tocam si adaugam ardeiul kapia taiat marunt ( noua ne place pentru culoare, insa nu schimba cu mult gustul ), apoi verdeata tocata si la final orezul racit cu tot cu uleiul in care a fost calit. Amestecam bine si potrivim de sare si piper. Daca amestecul de carne este prea tare mai adaugam putin apa si ulei, astfel incat orezul sa aibe de unde sa-si extraga apa necesara fierberii.


3. Am pus cate o lingurita din amestecul de carne pe fiecare frunza asezata cu fata lucioasa in jos si am rulat sarmalutele intocmai ca pe cele de carne.


4. Daca piureul de rosii este gros, il mai subtiem cu putina apa si adaugam sare si piper.


5. Am tapetat fundul cratitei cu un strat de frunze, apoi am aranjat sarmalutele circular. Peste fiecare strat se toarna o parte din sucul de rosii. Am acoperit apoi totul cu frunze de vita si am turnat restul de suc atat cat sa fie bine acoperite. Lasam la fiert pe aragaz cam jumatate de ora pana ce dau cateva clocote, apoi le mutam in cuptorul preincalzit si le lasam aproximativ o ora, la 180 grade pana scad si se rumenesc putin.


6. Le servim fierbinti, cu iaurt sau smantana.

 

TIPS-URI

1

1. Imi aduc aminte ca mama le fierbea in bors si ieseau mai acrisoare, asadar, pentru cine e amator de un plus de gust, recomand sa incerce si asa. 2. In cazul in care frunzele de vita nu sunt tinere, acestea trebuiesc oparite in prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

15.04.2015, 15:42

mihaelar63 1

09.05.2015, 10:23

Delicioase sarmalutele in foi de vita , sunt preferatele mele

Ela68 1

09.05.2015, 11:18

si noua ne plac, dar mai mult, ne plac cele in foi de stevie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin