Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2010 | 5081 vizualizari

 

Daca ma intrebi care sunt cele mai gustoase sarmalute , fara sa stau pe ganduri voi spune ca cele in foi de vita de vie . cu ajutorul foilor de vita se lucreaza mai usor decat cu foile de varza si sunt si mai ,,prietenoase '' pentru stomac .

 

INGREDIENTE

  • foi de vita de vie [ proaspete sau conservate]
  • sare
  • 50 ml otet
  • 1 kg carne mixta[porc+ vita ]
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei rosu [ sau 2 linguri pasta ardei ]
  • 1 pahar orez
  • sare
  • piper
  • boia
  •  2 linguri cimbru maruntit[proaspat sau uscat ]
  • flori de fenicul
  • 1 pahar ulei 
  • 500 gr ceafa afumata
  • 500 gr rosii
  • 1 pahar suc rosii
  • smantana sau iaurt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul:

Se pregatesc frunzele de vita de vie , li se taie coditele si se oparesc prin scufundarea rapida in apa clocotita in care s-a pus sare si otet .

Cepele si ardeiul se curata , se toaca marunt si se calesc in 100 ml ulei , se aduga si orezul care se prajeste pana incepe sa devina sticlos .se trage cratita de pe foc si se adauga carne tocata , boia , piper , sare , putin bulion , si o lingura de cimbru , se amesteca pana la omogenizare .

Se stropeste   vasul roman [ de lut] cu ulei se presara cimbru si fenicul  si se aseaza in ea sarmalutele impachetate . La ultimul strat se aseaza deasupra ceafa afumata ,rosii feliate si din nou cimbru si flori de fenicul,se stropeste cu suc de rosii ,un pahar de apa  ,si ulei .Eu am taiat fideluta si doua foi de varza  asa de  ,,amorul artei ''. Se acopera  vasul roman  cu folie si se  pune la cuptorul incins ,dupa 30 min se indeparteaza folia si se mai lasa 15 min sa se rumeneasca .

Se servesc cu smantana sau cu iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

kamy 1

26.10.2010, 14:47

5f

mihaelar63 1

27.10.2010, 09:54

multumesc , intradevar au fost delicioase . Corina cine stie la ce te-ai gandit , probabil ai vazut stirea aceea din Franta cu cei 11 care s-au aruncat pe geam dupa ce au facut anumite ritualuri supecte .

ela 1

27.10.2010, 19:44

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foaie de varza murata