Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2010 | 2375 vizualizari

 

Daca ma intrebi care sunt cele mai gustoase sarmalute , fara sa stau pe ganduri voi spune ca cele in foi de vita de vie . cu ajutorul foilor de vita se lucreaza mai usor decat cu foile de varza si sunt si mai ,,prietenoase '' pentru stomac .

 

INGREDIENTE

  • foi de vita de vie [ proaspete sau conservate]
  • sare
  • 50 ml otet
  • 1 kg carne mixta[porc+ vita ]
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei rosu [ sau 2 linguri pasta ardei ]
  • 1 pahar orez
  • sare
  • piper
  • boia
  •  2 linguri cimbru maruntit[proaspat sau uscat ]
  • flori de fenicul
  • 1 pahar ulei 
  • 500 gr ceafa afumata
  • 500 gr rosii
  • 1 pahar suc rosii
  • smantana sau iaurt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul:

Se pregatesc frunzele de vita de vie , li se taie coditele si se oparesc prin scufundarea rapida in apa clocotita in care s-a pus sare si otet .


Cepele si ardeiul se curata , se toaca marunt si se calesc in 100 ml ulei , se aduga si orezul care se prajeste pana incepe sa devina sticlos .se trage cratita de pe foc si se adauga carne tocata , boia , piper , sare , putin bulion , si o lingura de cimbru , se amesteca pana la omogenizare .


Se stropeste vasul roman [ de lut] cu ulei se presara cimbru si fenicul si se aseaza in ea sarmalutele impachetate . La ultimul strat se aseaza deasupra ceafa afumata ,rosii feliate si din nou cimbru si flori de fenicul,se stropeste cu suc de rosii ,un pahar de apa ,si ulei .Eu am taiat fideluta si doua foi de varza asa de ,,amorul artei ''. Se acopera vasul roman cu folie si se pune la cuptorul incins ,dupa 30 min se indeparteaza folia si se mai lasa 15 min sa se rumeneasca .


Se servesc cu smantana sau cu iaurt

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

kamy 1

26.10.2010, 14:47

5f

mihaelar63 1

27.10.2010, 09:54

multumesc , intradevar au fost delicioase . Corina cine stie la ce te-ai gandit , probabil ai vazut stirea aceea din Franta cu cei 11 care s-au aruncat pe geam dupa ce au facut anumite ritualuri supecte .

ela 1

27.10.2010, 19:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute