Craticioara cu surprize;)

de corina241 in Mancaruri cu carne, 9 Noi 2010 | 10236 vizualizari

 

ce ziceti de o surpriza culinara dedicata sotului,copiilor...chiar si soacrei:d (una placuta,bineinteles;)!!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300g faina
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 1 ou
  • sare
  • 1 varf cutit zahar
  • Umplutura:
  • 1 cescuta orez
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov mare
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 4 aripioare de pui
  • 5-6 feliute kaiser
  • 1 ou
  • cascaval ras
  • ardei rosu+verde
  • 10-12 tuburi paste(vezi foto1)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Craticioara cu surprize;):

Aluatul: Intr-un vas punem faina careia ii facem un cuib unde punem zaharul,sarea si oul.Drojdia o dizolvam in laptele caldut si le punem in acelasi vas amestecand astfel toate ingredientele si framantam cateva minute(3-4)pana cand aluatul se desprinde de vas.Coca obtinuta se intinde pe masa de lucru tapetata cu faina si formam 2 cercuri,unul cu diametrul de cca.15 cm,celalalt fiind dublu(30 cm).


Din cercul mic modelam un capac(vezi foto 2).Bucata cea mare se intinde intr-un vas,craticioara(ce poate fi introdusa la cuptor) tapetata cu foaie de copt luand forma vasului(foto 3).Se pun ambele forme in tava aragazului,tapetata si ea cu hartie de copt si dam la cuptor(incins 180°) pentru 10 min.Scoatem cu grija formele(vasul + capacul) si adaugam umplutura dupa care mai lasam la cuptor pentru alte 10 minute.


Compozitia: ''Tuburile'' se pun la fiert 8 minute in apa clocotita cu sare si putin ulei.Se scurg si se trec sub un jet de apa rece pentru a nu se lipi intre ele.


Intr-o craticioara prajim aripioarele in ulei.Scoatem carnea si in uleiul ramas punem ceapa si mocovul pe care le calim putin.Adaugam orezul,dupa ce a fost spalat bine si stingem cu 1 pahar cu apa.Adaugam sare si piper,apoi lasam sa fiarba innabusit 15 minute pana ce bobul de orez este fiert.


Din acest amestec luam cate o lingurita si umplem tuburile asezandu-le in vasul din aluat.Adaugam si cateva felii de kaiser,aripioarele deasupra,oul batut cu sare si piper il turnam si pe el,cascavalul ras si ardeiul.


Acoperim cu capacul obtinut din aluat si dam la cuptor pentru 10 minute.


Se serveste cu muraturi sau cu orice altceva va doresc papilele voastrea gustative;)!

 

TIPS-URI

1

Orezul,inainte de a se pune la fiert il lasam 5 minute in apa rece pentru a se ''desface''!

Daca ti-a placut reteta noastra "Craticioara cu surprize;)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

Alexandra Elena 1

27.01.2013, 13:24

ce surpriza gustoasa le.ai facut celor din jur

jolygina 1

27.01.2013, 18:42

Geanina87 1

28.01.2013, 00:40

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Roti de porc in vas roman