Bulz moldovenesc

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 27 Aug 2016 | 1312 vizualizari

 

Astazi in Republica Moldova sarbatorim Ziua nationala adica ziua adoptarii Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică în 1991.
Va propun cu aceasta ocazie o mancare moldoveneasca si romaneasca : bulz numit si urs de mămăligă. Este  compus din mamaliga, carnati sau carne afumata, kaizer si branza
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/bulz-moldovenesc.html
 

 

INGREDIENTE

  • 210 g faina de porumb
  • 50 cl lapte
  • 25 cl de apa
  • 125 g branza telemea sau cascaval ("Penteleu")
  • 1 praz
  • 1 carnat afumat
  • 2 felii de kaizer afumat
  • boia de ardei
  • 4-6 oua
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz moldovenesc:

Curatati si spalati prazul. Taiati carnatul afumat si prazul in rondelele.


Taiati bucatele kaizerul su puneti-l la prajit intr-o tigaie. Adaugati rondelele de carnati si de praz, boia de ardei si reveniti pana sunt bine colorate. Rezervati.


Puneti la fiert laptele amestecat cu apa. Adaugati sare si cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu.


Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn.


Incalziti cuptorul la 200°C.


Varsati jumatate din mamaliga intr-un vas uns termorezistent. Puneti deasupra jumatate din preparatul cu carne rezervat si presarati deasupra branza rasa.


Repetati operatia.


Dati la cuptor timp de 20 minutes.


Spargeti ouale deasupra si dati din nou la cuptor inca 5 minute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

28.08.2016, 21:24

Acum nu mai pot manca asa ceva, dar in copilarie, devoram aceste preparate!

MotanLaOale 1

01.09.2016, 17:34

mirela0911 1

03.09.2016, 19:45

Vai de mine ..... [bs:20]

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute, motate