Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

de Andra_Constantinescu in Mancaruri cu carne, 20 Iul 2015 | 1757 vizualizari

 

A iesit atat de buna incat imediat s-a mancat.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un ardei gras;
  • 350 g costita afumata de porc;
  • doua linguri ulei;
  • sare;
  • 1,5 kg cartofi albi noi;
  • apa cat sa acopere cartofii;
  • 2-3 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • o foaie de dafin;
  • 2-3 boabe de piper negru;
  • putin maghiran, tarhon, busuioc, oregano (uscate).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc:

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt.


Se curata morcovul, se spala si se taie rondele.


Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie marunt.


Costita afumata de porc se taie feliute.


Toate acestea se pun intr-o cratita cu ulei, sare si circa 100 ml apa si se inabuse putin, amestecand din cand in cand.


Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mari. Se pun in cratita dupa ce s-au inabusit legumele si carnea. Se pune apa cat sa acopere cartofii. Dupa ce se fierb se adauga rosiile, foaia de dafin, piperul si ierburile aromatice. Se mai da in cateva clocote, apoi se ia cratita de pe foc.


 

TIPS-URI

1

Dupa vreo 10-15 minute foaia de dafin se scote deoarece isi lasa gust amar daca este tinuta mai mult timp (asa am patit mai demult la o mancare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Andra_Constantinescu 1

21.07.2015, 22:37

Te astept, Rocsi!

mirela0911 1

22.07.2015, 11:14

Catalina L 1

24.07.2015, 14:01

excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la tigaie cu cartofi natur