Sarmalute in frunze de vita-de-vie

de nadea68 in Porc, 17 Mai 2014 | 1550 vizualizari

 

Am adus o mancarica foarte gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • frunze de vita- de- vie
  • 500 g carne macinata(vita +porc)
  • 1 cana orez
  • 1 ceapa
  • suc de rosii sau rosii
  • marar
  • piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de vita-de-vie:

Frunza de vita am avut-o in saramura.Deci punem a fiert ,intr-o oala apa.Cand da in clocot punem frunza cateva secunde in apa.


Procedam asa cu toata frunza.


Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt,adaugam orezul si-l calim putin.


Intr-un castron punem carnea tocata,adaugam orezul calit,piper si marar.amestecam bine,


Luam cate o frunza si facem sarmale.Procedeul e la fel ca la sarmale cu varza.


Dupa ce am terminat frunzasau carnea, sau ambele :)le asezam intr-o oala.Deasupra punem niste apa ferbinte cu suc de rosii si un pic de ulei pana sa-i acoperim un pic(sarmalele)


Dam in fiert si le tinem pe foc pana sunt gata.


Se servesc cu smantana.

 

TIPS-URI

1

La sezon se foloseste vrunza de vie proaspata

2

se poate folosi si alt tip de carne(pui,curcan)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de vita-de-vie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

nadea68 1

17.05.2014, 11:34

multumesc,da sunt foarte bune

MotanLaOale 1

17.05.2014, 16:57

Rocsi 1

17.05.2014, 22:19

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute