Sarmalute in frunze de vita-de-vie

de nadea68 in Porc, 17 Mai 2014 | 1624 vizualizari

 

Am adus o mancarica foarte gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • frunze de vita- de- vie
  • 500 g carne macinata(vita +porc)
  • 1 cana orez
  • 1 ceapa
  • suc de rosii sau rosii
  • marar
  • piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de vita-de-vie:

Frunza de vita am avut-o in saramura.Deci punem a fiert ,intr-o oala apa.Cand da in clocot punem frunza cateva secunde in apa.


Procedam asa cu toata frunza.


Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt,adaugam orezul si-l calim putin.


Intr-un castron punem carnea tocata,adaugam orezul calit,piper si marar.amestecam bine,


Luam cate o frunza si facem sarmale.Procedeul e la fel ca la sarmale cu varza.


Dupa ce am terminat frunzasau carnea, sau ambele :)le asezam intr-o oala.Deasupra punem niste apa ferbinte cu suc de rosii si un pic de ulei pana sa-i acoperim un pic(sarmalele)


Dam in fiert si le tinem pe foc pana sunt gata.


Se servesc cu smantana.

 

TIPS-URI

1

La sezon se foloseste vrunza de vie proaspata

2

se poate folosi si alt tip de carne(pui,curcan)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de vita-de-vie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

nadea68 1

17.05.2014, 11:34

multumesc,da sunt foarte bune

MotanLaOale 1

17.05.2014, 16:57

Rocsi 1

17.05.2014, 22:19

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute