Sarmalute speciale cu stafide sau ciuperci (de post)

de Zamfira in Mancaruri de post, 20 Ian 2013 | 1542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de orez
  • 2 cepe mari
  • un pumn de stafide sau 200 g ciuperci
  • foi de varza murata
  • bulion sau rosii
  • zeama de varza
  • ulei, sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute speciale cu stafide sau ciuperci (de post):

Se lasa la inmuiat orezul. Intr-o tigaie se rumeneste ceapa, care mai inainte a fost taiata cubulete foarte mici. Peste ceapa rumenita se adauga orezul, dupa ce a fost scurs. Se lasa pe foc pana devine aurie. Dupa aceea se adauga in tigaie pumnul de stafide sau ciupercile (dupa gust - de dulce sau mai sarat), se asezoneaza cu sare si piper. Cu acest amestec se umplu frunzele de varza. Inr-o cratita se aseaza un strat de varza acra, taiata fideluta, apoi se pun sarmalele, apoi iar se asterne un strat de varza s.a.m.d. Se adauga putina zeama de varza si ulei, astfel incat sarmalele sa fie destul de grase. Deasupra fie se toarna bulion, fie se pun rosii taiate sub forma unor rondele foarte subtiri. Sarmalele se pun sa fiarba la foc foarte mic, iar la sfarsit se baga la cuptor pentru a se rumeni frumos pe deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute speciale cu stafide sau ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

ANNA_46 1

21.01.2013, 00:00

Super apetisante sarmalute

Sim0na 1

21.01.2013, 11:42

Zamfira 1

21.01.2013, 17:36

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu sos de usturoi