Savarina

de yammy in Prajituri, 1 Dec 2009 | 3442 vizualizari

 

Vroiam sa pap ceva dulce si tot-odata racoritor, asa ca am facut o savarina maree, am adaptat'o dupa gustul meu si a iesit asta:

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri pesmet
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • Ingrediente sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 300 gr apa
  • Ingrediente umplutura:
  • 200-300 gr capsuni
  • 100 gr zahar-frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina:

-se separa galbenusurile de albus



-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vaniliat



-se adauga pesmetul



-separat se bat albusurile spuma



-se amesteca cele doua compzitii usor, pale-pale



-se toarna in compozitia unsa cu ulei/unt



-se da la cuptor (se face testul cu scobitoarea)



-se lasa la racit


Pentru sirop:

-caramelizam zaharul si adaugam cu grija apa, lasam sa fiarba pana se dizolva tot zaharul


Umplutura:


-spalam capsunele



-le taiem si le dam prin blender impreuna cu zaharul pana obtinem o pasta



-le fierbem pana se ingroasa putin si lasam sa se raceasca



-batem frisca



-taiem blatul in 2



-il insiropam bine (blatul absoarbe siropul ca un buretel:)



-punem "gemul" de capsuni



-un strat generos de frisca



-si blatul superior insiropat



-ornam cu frisca si capsuni



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

liana_geicu 1

02.12.2009, 16:04

Eu nu sunt fan savarina, dar trebuie sa recunosc ca arata bine! eu vreau fructele..

elena1988 1

10.02.2011, 16:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu zmeura