Savarina

de yammy in Prajituri, 1 Dec 2009 | 4555 vizualizari

 

Vroiam sa pap ceva dulce si tot-odata racoritor, asa ca am facut o savarina maree, am adaptat'o dupa gustul meu si a iesit asta:

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri pesmet
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • Ingrediente sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 300 gr apa
  • Ingrediente umplutura:
  • 200-300 gr capsuni
  • 100 gr zahar-frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina:

-se separa galbenusurile de albus



-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vaniliat



-se adauga pesmetul



-separat se bat albusurile spuma



-se amesteca cele doua compzitii usor, pale-pale



-se toarna in compozitia unsa cu ulei/unt



-se da la cuptor (se face testul cu scobitoarea)



-se lasa la racit


Pentru sirop:

-caramelizam zaharul si adaugam cu grija apa, lasam sa fiarba pana se dizolva tot zaharul


Umplutura:


-spalam capsunele



-le taiem si le dam prin blender impreuna cu zaharul pana obtinem o pasta



-le fierbem pana se ingroasa putin si lasam sa se raceasca



-batem frisca



-taiem blatul in 2



-il insiropam bine (blatul absoarbe siropul ca un buretel:)



-punem "gemul" de capsuni



-un strat generos de frisca



-si blatul superior insiropat



-ornam cu frisca si capsuni



Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

liana_geicu 1

02.12.2009, 16:04

Eu nu sunt fan savarina, dar trebuie sa recunosc ca arata bine! eu vreau fructele..

elena1988 1

10.02.2011, 16:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort curcubeu
  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu piersici