Savarina

de yammy in Prajituri, 1 Dec 2009 | 3386 vizualizari

 

Vroiam sa pap ceva dulce si tot-odata racoritor, asa ca am facut o savarina maree, am adaptat'o dupa gustul meu si a iesit asta:

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri pesmet
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • Ingrediente sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 300 gr apa
  • Ingrediente umplutura:
  • 200-300 gr capsuni
  • 100 gr zahar-frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina:

-se separa galbenusurile de albus
 
-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vaniliat
 
-se adauga pesmetul
 
-separat se bat albusurile spuma
 
-se amesteca cele doua compzitii usor, pale-pale
 
-se toarna in compozitia unsa cu ulei/unt
 
-se da la cuptor (se face testul cu scobitoarea)
 
-se lasa la racit
 

Pentru sirop:
-caramelizam zaharul si adaugam cu grija apa, lasam sa fiarba pana se dizolva tot zaharul
 

Umplutura:

-spalam capsunele
 
-le taiem si le dam prin blender impreuna cu zaharul pana obtinem o pasta
 
-le fierbem pana se ingroasa putin si lasam sa se raceasca
 
-batem frisca
 
-taiem blatul in 2
 
-il insiropam bine (blatul absoarbe siropul ca un buretel:)
 
-punem "gemul" de capsuni
 
-un strat generos de frisca
 
-si blatul superior insiropat
 
-ornam cu frisca si capsuni

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

liana_geicu 1

02.12.2009, 16:04

Eu nu sunt fan savarina, dar trebuie sa recunosc ca arata bine! eu vreau fructele..

elena1988 1

10.02.2011, 16:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Negresa de post
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L