Savarina uriasa (pentru Ina)

de aziz in Torturi, 12 Noi 2010 | 3793 vizualizari

 

LA MULTI ANI! INA

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingura praf de copt
  • 500 gr smantina pentru frisca
  •     Pt sirop:
  • 2 pahare apa
  • 5 ling zahar
  • 2 lingurite rom
  • 2 linguri gem de caise
  • 1/2 pahar apa de trandafir
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina uriasa (pentru Ina):

se separa albusurile de galbenusuri.albusurile le facem spuma cu 5 linguri de zahar.galbenusurile se amesteca cu 2 linguri zahar si 2 linguri ulei;se pune amestecul de galbenus peste albusuri si se amesteca usor cu o lingura de jos in sus ,se adauga treptat grisul ,faina si praful de copt.amestecul obtinut se toarna intr-o forma rotunda cupereti detasabili,cu diametrul de 24 cm.se coace la 180 grade 30 minute.


siropul :se amesteca toate ingredientele pe aragaz se da un clocot iar cind prajitura este rece se toarna peste ea tot o data daca este nevoie il mai incalzim trebuie sa fie fierbinte (siropul). .


se lasa la insiropat peste noapte deci cam 6 ore ,apoi se orneaza cu frisca si fructe confiate.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina uriasa (pentru Ina)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bucataras Medi 1

13.11.2010, 07:59

frumoasa savarina, frumos gestul...................................

Corinuta 1

13.11.2010, 10:29

babi5 1

19.12.2014, 10:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Tort Inima Pentru Indragostiti