Tort trenulet

de Oana in Torturi, 2 Mai 2009 | 9097 vizualizari

 

Pentru ziua lui Vladut am pregatit intotdeauna un tort special. Anul acesta am facut tort-trenulet. As fi vrut sa comand un Thomas sau Cars…dar toate cofetariile sunt inchise pe 2 ianuarie :). Bafta mea, in fiecare an, pe 2 ianuarie, fac un tort frumos si cu mult drag pentru puiul meu :)

 

INGREDIENTE

  • Crema de ciocolata:
  • 2 pahare cu smantana lichida LaDorna, cutia rosie
  • 1 ciocolata cu lapte
  • jumatate de ciocolata amaruie
  • 50g de unt
  • 2 plicuri cu intaritor de frisca
  • Crema de branza:
  • doua cutii cu crema de branza Almette cu smantana
  • 80g unt
  • o fiola de vanilie
  • 1 si 1/2 pahare cu zahar pudra vanilat
  • un chec cu cacao
  • un chec simplu
  • bombonele, ciocolata, banuti de ciocolata, fistic pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet:

Am pregatit doua checuri, cu compozitia de la pandipan cu suc de portocale. In jumatate de compozitie am pus 3 linguri cu cacao si au rezultat un chec galben si unul maro.


Sarbatoritul ma ajuta de zor, sa terminam mai repede treaba :)


Buun. Le-am lasat la racit, timp in care am pregatit cremele, una de ciocolata si una de branza.


Crema de ciocolata: intr-o craticioara se pune la incalzit smantana, fara sa o fierbem, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Urmeaza apoi untul si amestecam bine, apoi lasam crema la racit. Norocul meu ca afara erau -4 grade si s-a racit super de tot in balcon :) Inainte de asamblarea tortului, crema se bate cu mixerul cam 10 minute, adaugand intaritorul de frisca.


Crema de branza: branza o amestecam cu untul moale si o batem cu mixerul pana devine pufoasa. Adaugam apoi vanilia si zaharul pudra si mai amestecam inca 5 minute.


Pentru modelarea trenuletului va trebui sa taiem checurile. Mai intai partea de deasupra trebuie netezita si taiate la acelasi nivel. Apoi le taiem in doua, atat orizontal cat si vertical. Pozele va vor ajuta sa vedeti cum.


Am umplut apoi blaturile de cacao cu crema de branza si blaturile simple cu crema de ciocolata.


Pentru decor, am scormonit in sertarul cu “surprize” si am avut de unde sa aleg :) Am gasit banuti de ciocolata pentru rotile trenului, ciolata kinder, m&m si fistic pentru “incarcatura” din “vagoane”.


Iata si rezultatul final si cate o feliuta pentru voi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Oana 1

03.05.2009, 17:30

crisad 1

19.12.2010, 21:53

e nascut pe 2 ianuarie?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Medovik