Tort trenulet

de Oana in Torturi, 2 Mai 2009 | 12856 vizualizari

 

Pentru ziua lui Vladut am pregatit intotdeauna un tort special. Anul acesta am facut tort-trenulet. As fi vrut sa comand un Thomas sau Cars…dar toate cofetariile sunt inchise pe 2 ianuarie :). Bafta mea, in fiecare an, pe 2 ianuarie, fac un tort frumos si cu mult drag pentru puiul meu :)

 

INGREDIENTE

  • Crema de ciocolata:
  • 2 pahare cu smantana lichida LaDorna, cutia rosie
  • 1 ciocolata cu lapte
  • jumatate de ciocolata amaruie
  • 50g de unt
  • 2 plicuri cu intaritor de frisca
  • Crema de branza:
  • doua cutii cu crema de branza Almette cu smantana
  • 80g unt
  • o fiola de vanilie
  • 1 si 1/2 pahare cu zahar pudra vanilat
  • un chec cu cacao
  • un chec simplu
  • bombonele, ciocolata, banuti de ciocolata, fistic pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet:

Am pregatit doua checuri, cu compozitia de la pandipan cu suc de portocale. In jumatate de compozitie am pus 3 linguri cu cacao si au rezultat un chec galben si unul maro.

Sarbatoritul ma ajuta de zor, sa terminam mai repede treaba :)

Buun. Le-am lasat la racit, timp in care am pregatit cremele, una de ciocolata si una de branza.

Crema de ciocolata: intr-o craticioara se pune la incalzit smantana, fara sa o fierbem, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Urmeaza apoi untul si amestecam bine, apoi lasam crema la racit. Norocul meu ca afara erau -4 grade si s-a racit super de tot in balcon :) Inainte de asamblarea tortului, crema se bate cu mixerul cam 10 minute, adaugand intaritorul de frisca.

Crema de branza: branza o amestecam cu untul moale si o batem cu mixerul pana devine pufoasa. Adaugam apoi vanilia si zaharul pudra si mai amestecam inca 5 minute.

Pentru modelarea trenuletului va trebui sa taiem checurile. Mai intai partea de deasupra trebuie netezita si taiate la acelasi nivel. Apoi le taiem in doua, atat orizontal cat si vertical. Pozele va vor ajuta sa vedeti cum.

Am umplut apoi blaturile de cacao cu crema de branza si blaturile simple cu crema de ciocolata.

Pentru decor, am scormonit in sertarul cu “surprize” si am avut de unde sa aleg :) Am gasit banuti de ciocolata pentru rotile trenului, ciolata kinder, m&m si fistic pentru “incarcatura” din “vagoane”.

Iata si rezultatul final si cate o feliuta pentru voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort choux a la creme