Tort trenulet

de Oana in Torturi, 2 Mai 2009 | 12932 vizualizari

 

Pentru ziua lui Vladut am pregatit intotdeauna un tort special. Anul acesta am facut tort-trenulet. As fi vrut sa comand un Thomas sau Cars…dar toate cofetariile sunt inchise pe 2 ianuarie :). Bafta mea, in fiecare an, pe 2 ianuarie, fac un tort frumos si cu mult drag pentru puiul meu :)

 

INGREDIENTE

  • Crema de ciocolata:
  • 2 pahare cu smantana lichida LaDorna, cutia rosie
  • 1 ciocolata cu lapte
  • jumatate de ciocolata amaruie
  • 50g de unt
  • 2 plicuri cu intaritor de frisca
  • Crema de branza:
  • doua cutii cu crema de branza Almette cu smantana
  • 80g unt
  • o fiola de vanilie
  • 1 si 1/2 pahare cu zahar pudra vanilat
  • un chec cu cacao
  • un chec simplu
  • bombonele, ciocolata, banuti de ciocolata, fistic pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet:

Am pregatit doua checuri, cu compozitia de la pandipan cu suc de portocale. In jumatate de compozitie am pus 3 linguri cu cacao si au rezultat un chec galben si unul maro.

Sarbatoritul ma ajuta de zor, sa terminam mai repede treaba :)

Buun. Le-am lasat la racit, timp in care am pregatit cremele, una de ciocolata si una de branza.

Crema de ciocolata: intr-o craticioara se pune la incalzit smantana, fara sa o fierbem, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Urmeaza apoi untul si amestecam bine, apoi lasam crema la racit. Norocul meu ca afara erau -4 grade si s-a racit super de tot in balcon :) Inainte de asamblarea tortului, crema se bate cu mixerul cam 10 minute, adaugand intaritorul de frisca.

Crema de branza: branza o amestecam cu untul moale si o batem cu mixerul pana devine pufoasa. Adaugam apoi vanilia si zaharul pudra si mai amestecam inca 5 minute.

Pentru modelarea trenuletului va trebui sa taiem checurile. Mai intai partea de deasupra trebuie netezita si taiate la acelasi nivel. Apoi le taiem in doua, atat orizontal cat si vertical. Pozele va vor ajuta sa vedeti cum.

Am umplut apoi blaturile de cacao cu crema de branza si blaturile simple cu crema de ciocolata.

Pentru decor, am scormonit in sertarul cu “surprize” si am avut de unde sa aleg :) Am gasit banuti de ciocolata pentru rotile trenului, ciolata kinder, m&m si fistic pentru “incarcatura” din “vagoane”.

Iata si rezultatul final si cate o feliuta pentru voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea