Tort cu jeleu de mure

de Andra_Constantinescu in Torturi, 3 Aug 2016 | 652 vizualizari

 

N-am putut rezista si am cules si anul acesta mure. Am facut un tort delicios, fara sa mai dau drumul la cuptor. Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 450 g biscuiti vanilati;
  • 170 g unt topit.
  • Crema:
  • 250 g zahar;
  • 3 linguri faina, cu varf (70 g);
  • esenta de vanilie;
  • 500 ml lapte;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece.
  • Jeleu de mure:
  • 450 g mure;
  • 100 g zahar;
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece.
  • In plus:
  • cateva mure pentru decor.
  • Diametru inel: 22 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de mure:

Blat:


Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.


Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine. Se pune platoul in frigider.


Crema:


Se pune o cratita cu apa la foc.


Se amesteca zaharul, faina, esenta de vanilie si laptele intr-un craticior si se fierb pe baie de abur pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.


Se mixeaza frisca, apoi se amesteca cu crema racita (pe care puteti sa o mai hidratati cu o lingura de lapte rece si sa o mixati inainte de amestecare).


Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva.


Se opresc 3-4 linguri de crema pentru decor, iar restul cremei se amesteca cu gelatina si se pune peste blat. Se lasa la frigider pana cand se incheaga bine.


Jeleu de mure:


Murele se spala si se fierb impreuna cu zaharul. Se dau apoi prin sita pentru a strecura siropul (circa 250-300 ml ar trebui sa va ramana). Se lasa sa se raceasca.


Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva. Gelatina se amesteca apoi cu siropul de mure. Se lasa sa se inchege putin.


Se desprinde inelul de pe tort, iar dupa aceea se toarna jeleul, putin cate putin, peste tort.


Se decoreaza tortul cu restul de crema si cateva mure.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Andra_Constantinescu 1

05.08.2016, 17:47

.

RuxyRux 1

05.08.2016, 23:23

Minunat!

Andra_Constantinescu 1

23.11.2016, 12:44

Mulțumesc, Rux!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!