TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS

de Teo in Torturi, 23 Ian 2010 | 14442 vizualizari

 

preferatul familiei mele...

 

INGREDIENTE

  • CREMA
  • 10 oua
  • 1 l lapte
  • 300 g zahar
  • BLAT 
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS:

Se caramelizeaza 200 g zahar; separat se bat ouale cu 100 g zahar, se adauga si laptele si se incalzesc putin. Se toarna peste zaharul caramelizat si se da la cuptor. Cratita se pune intr-o tava cu apa, astfel vom obtine o crema compacta, fara gauri.


Intre timp preparam blatul: Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste, se adauga uleiul, faina mestecand usor pana la incorporare, apoi lingura de cacao.


Cand crema a prins un pic de coaja, se pune compozitia de blat peste crema si se mai tine la cuptor inca 35 de minute. Cand incepe sa se desprinda de pe margini este gata.


Se lasa la recit cam 1 ora, apoi punem platoul deasupra si rasturnam cu o miscare energica tinand bine cu mainile si de platou si de cratita. Nu ridicam cratita decat peste 2-3 ore, cand s-a racit complet.


Se imbraca in frisca si se orneaza cu nuca prajita si bucati de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Cratita in care se face crema trebuie sa fie mai inalta ca sa incapa lejer si blatul.

2

Blatul nu trebuie sa fie prea inalt, ci doar sa sustina crema.

3

Ar fi bine ca zaharul sa fie caramelizat intr-o cratita din fonta (traditionalul tuci) ca sa nu sare smaltul.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

nadina73 1

29.03.2010, 15:53

foarte frumos,am si o reteta asemanatoare e grozav de bun,felicitari 5 furculite de la mine

elena1988 1

01.02.2011, 12:14

Cris2711 1

02.03.2011, 18:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema dubla de ciocolata