TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS

de Teo in Torturi, 23 Ian 2010 | 14317 vizualizari

 

preferatul familiei mele...

 

INGREDIENTE

  • CREMA
  • 10 oua
  • 1 l lapte
  • 300 g zahar
  • BLAT 
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS:

Se caramelizeaza 200 g zahar; separat se bat ouale cu 100 g zahar, se adauga si laptele si se incalzesc putin. Se toarna peste zaharul caramelizat si se da la cuptor. Cratita se pune intr-o tava cu apa, astfel vom obtine o crema compacta, fara gauri.

Intre timp preparam blatul: Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste, se adauga uleiul, faina mestecand usor pana la incorporare, apoi lingura de cacao.

Cand crema a prins un pic de coaja, se pune compozitia de blat peste crema si se mai tine la cuptor inca 35 de minute. Cand incepe sa se desprinda de pe margini este gata.

Se lasa la recit cam 1 ora, apoi punem platoul deasupra si rasturnam cu o miscare energica tinand bine cu mainile si de platou si de cratita. Nu ridicam cratita decat peste 2-3 ore, cand s-a racit complet.

Se imbraca in frisca si se orneaza cu nuca prajita si bucati de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Cratita in care se face crema trebuie sa fie mai inalta ca sa incapa lejer si blatul.

2

Blatul nu trebuie sa fie prea inalt, ci doar sa sustina crema.

3

Ar fi bine ca zaharul sa fie caramelizat intr-o cratita din fonta (traditionalul tuci) ca sa nu sare smaltul.

RETETA IN IMAGINI

TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS-0
TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS-1
TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS-2

COMENTARII (39)

nadina73

nadina73 1

29.03.2010, 15:53

foarte frumos,am si o reteta asemanatoare e grozav de bun,felicitari 5 furculite de la mine

elena1988

elena1988 1

01.02.2011, 12:14

Cris2711

Cris2711 1

02.03.2011, 18:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!