Tort Castel

de Bucataras in Torturi, 4 Mai 2009 | 10568 vizualizari

 

Reteta este primita de la Eugenia pentru concursul Bucatarasul copiilor

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema
  • 10 gr gelatina
  • 3 galbenusuri
  • 8 Lg de zahar
  • 200 ml zeama compot de ananas
  • Pentru crema 2
  • 25 gr cacao
  • 70 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Castel:

Blatul din 15 oua+15 linguri de zahar+15 linguri de faina+cca 2 pliculete de praf de copt+ esenta de vanilie la fiole.


Am batut 1 litru de frisca Hulala si am lasat-o deoparte.


Pentru Crema am dizolvat 10 gr de gelatina din plic de la dr..Q in 50 ml de apa rece.


Am batut 3 galbenusuri cu 8 linguri zahar+ 200 ml de zeama din compotul de ananas.


Am pus usor pe foc si dupa inchegarea usoara am luat de pe foc.


Dupa o usoara racire am adaugat gelatina.


Apoi, crema am impartit-o in doua si jumatate am lasat-o alba iar cealalta jumatate am facut-o de cacao cu un amestec facut pe foc din 70 g zahar ,6 linguri apa,25 g cacao


Conurile le-am facut din foaie de napolitana usor inmuiata intre doua prosoape ude.


Si am infipt betisoare de frigarui (cea mai buna idee) care au sustinut foarte bine conurile pe turnuri. In varf am asezat stegulete din kiwi sau ananas.


Pacat ca sectiunea am aruncat-o din PC si nu am cum sa v-o trimit.


A fost primul meu tort adevarat si fooooarte gustos. Am repetat reteta la Craciun dar nu am mai pozat tortul pentru ca nu mai avea aspectul primului (”arhitectura” a fost alta).


Am format crema din ½ din cantitatea de frisca + amestecul de mai sus racit usor.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Castel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:03

Valclaudia 1

19.05.2014, 20:10

ce dragut!

abetina 1

15.12.2018, 11:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se curata legumele coapte
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata