Tort Castel

de Bucataras in Torturi, 4 Mai 2009 | 12818 vizualizari

 

Reteta este primita de la Eugenia pentru concursul Bucatarasul copiilor

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema
  • 10 gr gelatina
  • 3 galbenusuri
  • 8 Lg de zahar
  • 200 ml zeama compot de ananas
  • Pentru crema 2
  • 25 gr cacao
  • 70 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Castel:

Blatul din 15 oua+15 linguri de zahar+15 linguri de faina+cca 2 pliculete de praf de copt+ esenta de vanilie la fiole.

Am batut 1 litru de frisca Hulala si am lasat-o deoparte.

Pentru  Crema am dizolvat 10 gr de gelatina din plic de la dr..Q in  50 ml de apa rece.

Am batut 3 galbenusuri cu 8 linguri zahar+ 200 ml de zeama din compotul de ananas.

Am pus usor pe foc si dupa inchegarea usoara am luat de pe foc.

Dupa o usoara racire am adaugat gelatina.

Apoi, crema am impartit-o in doua si jumatate am lasat-o alba iar cealalta jumatate am facut-o de cacao cu un amestec facut pe foc din 70 g zahar ,6 linguri apa,25 g cacao

Conurile le-am facut din foaie de napolitana usor inmuiata intre doua prosoape ude.

Si am infipt betisoare de frigarui (cea mai buna idee) care au sustinut  foarte bine conurile pe turnuri. In varf am asezat stegulete din kiwi sau ananas.

Pacat ca sectiunea am aruncat-o din PC si nu am cum sa v-o trimit.

A fost primul meu tort adevarat si fooooarte gustos. Am repetat reteta la Craciun dar nu am mai pozat tortul pentru ca nu mai avea aspectul primului (”arhitectura” a fost alta).

Am format crema din ½ din cantitatea de frisca + amestecul de mai sus racit usor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Castel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert tort amandina