Tort ''48''

de Constelatialeu in Torturi, 21 Oct 2016 | 1145 vizualizari

 

Maine, ziua stelara 22 a luni lui Octombrie, balanta mea Vali adauga inca un an in coronita de premiant, asa ca m-am complicat ca sa-mi fie simplu si i-am facut un tort.....maine vad eu verdictul, ca astia doi baieti ai mei, balanta si leul sunt tare carcotasi.....dar sa trec la treaba ca am ceva de scris si sper sa nu uit nimic.....:)))))

 

INGREDIENTE

  • Blaturi 4 buc ( am preferat sa fac blaturi individuale)
  • Blat nuca 2 bucati - am sa scriu ingredientele pentru un singur blat
  • 3 oua mai mici
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • Blat nuca si cacao 2 bucati - am sa scriu ingredientele pentru un singur blat
  • 3 oua mai mici
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura nu foarte plina cu cacao
  • Sirop
  • 4-5 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • Crema albastra
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 plic de Creme Ole de vanilie
  • 150 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 50 g zahar pudra
  • 100 ml lapte dulce
  • 2-3 picaturi de colorant albastru de la Dr.Oetker
  • Crema roz
  • 250 g ciocolata alba Schogetten
  • 180 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 2-3 picaturi colorant rosu de la Dr. Oetker
  • 1 fiola esenta vanilie Dr.Oetker
  • Crema verde
  • 250 g ciocolata alba Schogetten
  • 180 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 2-3 picaturi colorant verde de la Dr.Oetker
  • 1 fiola esenta vanilie Dr.Oetker
  • Crema ciocolara neagra
  • 300 g ciocolata neagra Schogetten
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • esenta rom Dr.Oetker
  • Decor
  • nuca macinata
  • crema albastra
  • creion decor rosu Dr.Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''48'':

Mai intai am pregatit cremele


Crema roz: Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc se adauga picaturile de colorant rosu si esenta si se da la frigider 2 ore. Apoi se scoate si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa.


Crema verde: Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc se adauga picaturile de colorant verde si esenta si se da la frigider 2 ore. Apoi se scoate si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa


Crema de ciocolata neagra:Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc se adauga esenta si se da la frigider 2 ore. Apoi se scoate si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa


Crema albastra: Intr-un castron punem continutul plicului de Creme Ole, se adauga zaharul pudra si se dilueaza cu lapte si frisca lichida, apoi se mixeaza 2-3 minute se adauga 2-3 picaturi de colorant albastru. Se adauga mascarponele si se incorporeaza, pana obtinem o crema spumoasa.


Sirop: Intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul, apoi adaugam apa, atentie sa nu ne frigem cand adaugam apa ( eu am luat vasul de pe foc, l-am pus in chiuveta si am turnat usor apa).Punem vasul din nou pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca.


Blaturi nuca : Separam albusurile de galbenusuri de la cele 3 oua, Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, se adauga zaharul si se mai mixeaza 2-3 min. Se incorporeaza galbenusurile, apoi nuca macinata si faina. Tapetam cu hartie de copt o forma cu inel detasabil, diametru de 28 cm.Se pune compozitia in forma se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se coace destul de repede pentru ca nu este foarte inalt. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat.


Blaturi nuca si cacao :Separam albusurile de galbenusuri de la cele 3 oua, Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, se adauga zaharul si se mai mixeaza 2-3 min. Se incorporeaza galbenusurile, apoi nuca macinata, cacao si faina. Tapetam cu hartie de copt o forma cu inel detasabil, diametru de 28 cm.Se pune compozitia in forma se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se coace destul de repede pentru ca nu este foarte inalt. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat.


Asamblare :Pe un platou ( eu am unul rotativ si este perfect, ca pot sa intind mult mai bine crema) asezam primul blat cu nuca, il insiropam bine si punem crema albastra ( oprim un pic si pentru ornat), cu ajutorul unei palete de inox trecute prin apa fierbinte intindem cu usurinta crema. Dupa ce am nivelat crema asezam blatul de nuca si cacao si presam putin, insiropam si intindem crema roz, folosind aceiasi procedura. Asezam blatul al doilea de nuca si presam putin, insiropam , intindem crema verde, folosind aceiasi procedura. Asezam al doilea blat de nuca si cacao, presam, insiropam si imbracam tortul cu crema de ciocolata neagra, folosim la fel paleta trecuta prin apa fierbinte. Presaram la baza tortului nuca macinata, din restul de crema albastra ornam tortul. Cu ajutorul creionului decorativ am scris pe tort.

 

TIPS-URI

1

chiar daca pare un pic complicat, prefer ca de acum in colo sa fac blaturile individual

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''48''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

merisor 1

23.10.2016, 08:50

Ce tort colorat ai facut, Cleme, chiar se asorteaza cu felul vostru de a fi!
La multi ani, inca odata, cu sanatate si multe realizari!

mirela0911 1

23.10.2016, 13:42

Un tort pe masura aniversatului! La multi ani inca o data si numai bine pe toate planurile!

Gherca Daniela 1

23.10.2016, 18:20

frumos tortuletul si este un deliciu! La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe