Savarine

de ana in Prajituri, 29 Oct 2010 | 3026 vizualizari

 

By Nadina

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • Pentru Sirop:  
  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  •  Pentru crema:  
  • Frisca

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Aluatul:Drojdia o dizolvam intr-un strop de lapte caldut ,apoi adaugam restul de ingrediente.Vom obtine o compozitie mai moale aproximativ ca cea de chec.


Eu am pus in forme de briose si am lasat sa creasca cca 30 de minute.Nu umpleti formele!


Dupa cele 30 de minute ,coacem la foc mic pana se rumenesc.


Preparam siropul,clocotind 1 minut zaharul cu apa ,dupa ce stingem focul adaugam esenta de rom.


Dupa ce guguloaiele s-au racit le taiem un capacel mic si le insiropam bine bine.De preferat ar fi sa stea cateva ore la insiropat.


Umplem savarinele cu frisca batuta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

kamy 1

30.10.2010, 22:35

ana...vasazica...nu-i musai sa stea 10 ore la dospit....ce bine...fac si eu super arata5f

VERONICA2607 1

19.03.2012, 11:17

ce bune sunt!!!!

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:06

frumoasa savarina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine