Savarine

de Denissa in Prajituri, 19 Oct 2011 | 22248 vizualizari

 

Savarinele au fost inventate de 2 frati cofetari din Franta pe nume Julien.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. faina
  • 4 galbenusuri
  • 20 gr. drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 50 gr. unt
  • 50 ml ulei
  • 250 gr. zahar
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • jeleu de capsuni
  • 300 gr. frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se face intai maiaua. Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar , lapte cald si 50 gr. faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte cald se dizolva 150 gr. zahar si 1 plic de zahar vanilat.


Intr-un vas se pun faina, galbenusurile, maiaua crescuta si laptele caldut amestecat cu zaharul. Se amesteca pana se incorporeaza faina, apoi se adauga putin cate putin untul topit, framantand pana cand aluatul se dospeste.


Se portioneaza aluatul modelandu-se sub forma unor mingiute si se lasa circa 15 minute la crescut in forme de savarina unse in prealabil cu ulei.


Se coc 20 minute in cuptorul incalzit dinainte si se dau la racit.


Intre timp se face un sirop din apa, zaharul si vanilia ramase cu care se insiropeaza savarinele.


Se taie un capacel in partea de sus, capacel care se unge cu jeleu si se umplu cu frisca batuta.


TIPS-URI

1

daca savarinele nu s-au insiropat bine, dupa ce taiem capacul putem insiropa turnand cu lingura sirop in interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

roxana_simona 1

05.01.2013, 15:18

bune

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 17:53

delicioase

Denissa 1

16.11.2013, 08:02

Multumesc fete dragi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura - Cap de turc