Savarinele au fost inventate de 2 frati cofetari din Franta pe nume Julien.
Se face intai maiaua. Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar , lapte cald si 50 gr. faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte cald se dizolva 150 gr. zahar si 1 plic de zahar vanilat.
Intr-un vas se pun faina, galbenusurile, maiaua crescuta si laptele caldut amestecat cu zaharul. Se amesteca pana se incorporeaza faina, apoi se adauga putin cate putin untul topit, framantand pana cand aluatul se dospeste.
Se portioneaza aluatul modelandu-se sub forma unor mingiute si se lasa circa 15 minute la crescut in forme de savarina unse in prealabil cu ulei.
Se coc 20 minute in cuptorul incalzit dinainte si se dau la racit.
Intre timp se face un sirop din apa, zaharul si vanilia ramase cu care se insiropeaza savarinele.
Se taie un capacel in partea de sus, capacel care se unge cu jeleu si se umplu cu frisca batuta.
1
daca savarinele nu s-au insiropat bine, dupa ce taiem capacul putem insiropa turnand cu lingura sirop in interior.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro