Delicatese cu visine

de Rocsi in Prajituri, 16 Iul 2011 | 4804 vizualizari

 

Aveam chef de ceva dulce ,dar cu putina crema ,si sa nu fie gretoasa...am gasit reteta asta intr-o revista "libertatea pentru femei"...a avut un succes teribil.Am avut astazi musafiri si s-a mancat foarte bine si toata lumea atat zicea:ce buna e,ce delicioasa!!!m-a bucurat enorm..Eu nu am apucat decat o feliuta mica.Saptamana viitoare trebuie sa o fac iar,ca prea buna e!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 100-130 gr faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • o mana de visine fara samburi

crema:

  • 150 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • zeama de la o lamaie(daca e mai mare lamaie,puneti zeama doar de la jumatate)
  • coaja de lamaie rasa
  • 2 plicuri zahar vanilat

glazura:

  • 60 gr ciocolata amaruie(sau cu lapte)
  • 5 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Delicatese cu visine:

blatul:


separam albusurile de galbenusuri(acestea sa fie la temperatura camerei).


albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana nu se mai desprind de bol.


le dam putin la frigider,cat facem restul de compozitie.


galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,iar acesta din urma se topeste.


adaugam zeama de lamaie,esenta de vanilie si o parte din faina si o mixam in continuare.


incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri,apoi punem si restul de faina,iar la urma praful de copt.


injumatatim compozitia in doua boluri,iar in una punem cacao .


se tapeteaza o tava rotunda(fie una detasabile,fie de care aveti.eu am pus in una de tarta,dar putin mai inalta)cu margarina si punem hartie de copt.


turnam pe mijlocul tavii putin din compozitia alba,apoi peste de cacao,iar alba,iar de cacao,pana terminam cele doua compozitii(sau punem pe cea alba toata,deasupra cea de cacao si o amestecati putin cu o furculita.eu am facut asa ,ca asa mi-a venit pe moment).


deasupra punem visinele fara samburi.


dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita ,pana ce blatul este copt(cam 25-30 de minute cel mult).


crema:


amestecam 75 gr de zahar cu 50 gr faina,iar peste punem cele 500 ml lapte rece(dar fiert inainte,eu asa am facut).


adaugam si zaharul vanilat.


pe pune intr-o cratita ,cu fund mai gros,toata compozitia,si o punem pe foc.


o lasam pana se ingroasa ca o budinca,timp in care invartim mai mereu in ea,apoi o lasam sa se raceasca,dar o acoperim cu folie.


untul il mixam cu restul de zahar,cu zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa.


il incorporam in crema fiarta si rece,cu o lingura.


dupa ce blatul s-a racit.taiem un capac din el.


punem crema peste blat,iar deasupra acoperim cu capacul taiat din blat.


glazura:


punem ciocolata la topit,apoi adaugam untul,apa si zaharul.


lasam putin pe foc,pana capata consistenta unei smantani subtiri.


turnam glazura fierbinte deasupra,o nivelam si o lasam sa se raceasca(e bine ca dupa ce se raceste glazura sa o dati putin la frigider).


apoi taiati si serviti.


va zic este o bunatateeeeee!!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Delicatese cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (100)

Rocsi 1

21.07.2011, 17:42

multumesc lia

Dya Daniela Andrei 1

21.07.2011, 23:32

imi place tare mult!

Rocsi 1

22.07.2011, 11:11

dya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea