Savarine a la " brunetica"

de brunetica in Prajituri, 17 Oct 2011 | 4826 vizualizari

 

Un desert minunat si delicios atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Va doresc pofta buna !!

 

INGREDIENTE

  • Pentru savarine :
  • 6 oua  ,
  • 6 linguri cu ulei  ,
  • 1/2 zahar pudra  ,
  • 1/2 faina  ,
  • 1 pliculet praf de copt  ,
  • 2 lingurite de coniac,
  • sare. 
  • Pentru sirop :
  • 400 ml. apa ,
  • 3 lingurite coniac ,
  • 200 g. zahar .
  • Pentru ornat:
  • frisca naturala,
  • dulceata de capsuni sau ciocolata  .
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine a la " brunetica":

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si il incorporam cu albusul. Adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si coniacul pana rezulta o crema si le adaugam la restul compozitiei, incorporand toate ingredientele foarte bine.

Cu o lingura luam din compozitie si umplem pe jumatate formele de savarina. Dam la cuptor pentru 20- 25 minunte, cuptorul trebuie sa fie incalzit.

Pentru sirop: intr-o oala punem apa, coniacul si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

Cand savarinele sunt coapte si racite, le insiropam cu siropul facut, taiem capacel si le umplem cu frisca naturala si ornam cu dulceata de capsuni sau ciocolata.

Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine a la " brunetica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

brunetica 1

18.10.2011, 15:02

ma bucur mult bucataraselor ca v-am incantat cu savarinele mele, va multumesc la toate pentru complimente catre savarine va trimit cate un pupic la toate si o dulce imbratisare

DIANA B 1

18.10.2011, 15:16

Tot , 1,85 lei savarina ? da' tu n-ai de unde sa stii cat costa in secolul trecut
dai si mie ?

brunetica 1

18.10.2011, 19:03

eu le dau gratis

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine