Placinta cu mere si aluat fraged

de La Ancuta in Prajituri, 15 Mai 2014 | 3340 vizualizari

 

Placinta cu mere este unul din deserturile mele preferate. Nu este o prajitura retentioasa, dar noua ne place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri lapte
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si aluat fraged:

Pentru aluat cernem faina intr-un castron si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele si ouale batute putin. Incepem sa framantam si adaugam laptele, otetul si praful de sare. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Daca mai este necesar putem sa mai adaugam putina faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pana cand pregatim umplutura.


Curatam merele de coaja apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-un vas pe foc, adaugam zaharul si lasam pe foc mic, pana cand scade zeama. Dam de pe foc si adaugam scortisoara apoi lasam putin sa se racoreasca.


Intre timp scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale.


Intindem o foaie de dimensiunea tavii (25x35 cm). Cu ajutoarul sucitorului asezam foaia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt.

Presaram o lingura de gris apoi intindem umplutura pe toata suprafata foii.

Intindem si cea de-a doua foaie si o asezam peste mere. Intepam foaia cu furculita, din loc in loc.


Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste deasupra.


Lasam sa se raceasca in tava apoi pudram cu zahar si portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Satisfyyourcravings 1

15.05.2014, 16:17

Nici eu nu as refuza o asemenea minunatie!

mirela0911 1

15.05.2014, 21:33

Una din cele mai bune!

La Ancuta 1

16.05.2014, 08:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post