Prajitura cu crema de portocale si ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 2 Feb 2016 | 2161 vizualizari

 

O prajitura tare gustoasa si aspectuoasa care se face relativ usor, nu e foarte dulce si se poate face in portii individuale  sau ca si tort.
Nicio zi fara ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • -3 oua
  • -2 linguri de apa
  • -1 lingurita apa trandafir (optional)
  • -3 linguri zahar
  • -30 ml ulei
  • -4 linguri faina
  • -1 lingura cacao
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -1 plic praf e copt
  • Mouse de ciocolata
  • -250 ml frisca
  • -200 g ciocolata neagra
  • Crema de portocale
  • -100 ml frisca
  • -250 grame mascarpone
  • -100 ml suc de portocale
  • -2 linguri dulceata de portocale
  • -3 linguri de zahar (optional)
  • Glazura :
  • -50 g unt
  • -2 linguri frisca
  • -100 g ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale si ciocolata:

Blatul:


Am folosit o tava de 30 X20 cm pe care am pus hartie de copt.


Ouale le-am batut impreuna cu zaharul, apa de trandafir, scortisoara pana cand s-a intarit putin si nu s-a mai simtit zaharul.


Adugam lingurile de apa si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao .


Omogenizam bine si turnam compozitia in tava.


Coacem in cuptorul preincalzit la 170- 180 grade pentru 20 minute (pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea).


Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit.


Pentru mouseul de ciocolata incalzim frisca lichida pe foc mic, iar cand e calda adaugam ciocolata rupta bucati si putina sare. Amestecam rapid avand grija sa nu fiarba pana cand e topita toata ciocolata .


Lasam la racit, trebuie sa se raceasca bine.


Pentru crema de portocale stoarcem suc proaspat si il strecuram .


Batem mascarponele impreuna cu frisca si cu zaharul pana se intareste bine de tot si adaugam sucul de portocale, amestecand continuu. Punem si dulceata de portocale pentru o aroma mai intensa.


Dam crema la frigider.


Daca s-a racit frisca cu ciocolata o batem tare astfel incat sa fie pufoasa dar legata .


Asamblam prajitura:


Peste blat punem jumate din mouse de ciocolata si nivelam, apoi punem crema de portocale toata, nivelam si peste vine din nou mouse de ciocolata .


Punem la frigider dupa ce am nivelat bine si facem glazura .


Pe foc mic punem la incalzit 2 linguri de frisca impreuna cu 50 g unt nesarat si cu 100 g ciocolata si amestecam pana cand se topeste ciocolata.


Lasam sa se racoreasca putin si turnam peste prajitura . Intindem glazura cu o spatula sau cu lama unui cutit si punem prajitura la frigider pana se intareste bine (12 ore).


Decorati dupa cum doriti si serviti.


Eu am taiat prajitura in cuburi inainte de a pune glazura si am pus glazura pe fiecare bucata in parte, cam o lingura pe fiecare patrat .



 

TIPS-URI

1

nu puneti mai mult suc de portocale pentru ca va fi prea moale crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

03.02.2016, 12:35

E superba prajiturica ta

merisor 1

03.02.2016, 15:15

Cat de buna si aspectuoasa!

GeorgiG 1

06.02.2016, 22:46

Imi place foarte mult !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca Sumegi