Desert galuste de aur

de delia64 in Prajituri, 26 Oct 2014 | 19686 vizualizari

 

O reteta pe care mama mea o pregatea la Cantina Evreilor din Cluj unde a muncit peste 20 de ani. Va recomand bunatatea aceasta mai ales acum in zilele reci si mohorate pentru a va rasfata papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 500 gr faina de calitate
  • 1/2 cub drojdie
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri smantana
  • 100 ml ulei caldut
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • gem de gutui pentru umplut
  • nuca macinata amestecata cu zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste de aur:

Se pune drojdia in lapte caldut si putin zahar si se lasa sa se activeze.


Cernem faina si facem la mijloc o adancitura unde punem drojdia inflorita, galbenusurile, zaharul, smantana, coaja de lamaie si zaharul vanilat.


Incepem sa framantam adaugand din cand in cand ulei caldut.


Cand se desprinde aluatul de mana se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intindem o foaie nu prea groasa si impartim aluatul in patrate de marimea dorita, iar in fiecare patratel punem o lingurita de gem sau nuca si le adunam in cele patru colturi, apoi le trecem prin nuca macinata amestecata cu zahar.


Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam galustele in tava unde le lasam 15 minute la crescut.


Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pentru aproximativ 30 de minute.


Cand sunt rumenite frumos se scoate tava si se lasa putin la racit. Se servesc calde sau reci.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Se pot umple cu rahat, gemul preferat sau nuca macinata amestecata cu zahar, dulceata amestecata cu nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste de aur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

chriss_andreeadis 1

16.11.2015, 14:02

Ce inseamna concret faina de calitate?

delia64 1

26.04.2016, 15:06

faina pentru cozonac cu 3 zerouri pe pachet .

mirelab27 1

18.02.2017, 06:56

1/2 pachet drojdie ...aproximativ cate grame?
Eu am drojdie uscata; stie careva cam cat sa folosesc pt reteta asta?.. multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti