Nuci

de Mihaela11_jo in Prajituri, 25 Dec 2010 | 3004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • Pentru biscuiti
  • 400 grame de faina
  • 200 grame de unt( sau margarina)
  • 150 grame nuci macinate
  • 150 grame zahar pudra
  • 2 linguri de smantana
  • 40 grame cacao cernuta
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema
  • 4 galbenusuri + 1 ou intreg
  • 200 grame de zahar
  • 1/2  pahar de apa
  • 1/2  lingurita de esenta de vanilie
  • 40 grame cacao
  • 200 grame unt( sau margarina)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Se fac bilute din aluat, se apasa in forme si se coc la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 15 minute.



Se lasa sa se raceasca.



Cele 4 galbenusuri cu oul intreg se bat bine.



Se face un sirop cu apa si zaharul; se adauga vanilie si cacao si se fierbe putin la foc mic sa se ingroase.



Se lasa sa se raceasca.



Untul se freaca spuma si se adauga treptat crema de cacao.



Se lipesc biscuitii cu crema si se lasa la rece pana la servire.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Mihaela11_jo 1

27.12.2010, 00:03

Multumesc Craciunita rocsi

Mihaela11_jo 1

27.12.2010, 00:04

Sarbatori fericite Daniela

elena1988 1

01.02.2011, 12:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Pétits chinois in tava rotunda