Schiacciata cu ulei de masline la tigaie

de adasev12 in Pizza, 26 Noi 2011 | 5171 vizualizari

 

venind azi din oras m-am intalnit cu o amica, si manca o bucata de schiacciata cu o pofta, de mi-a ramas imaginea ei pe creier toata ziua...si mie cand mi se pune pata, musai sa-mi fac damblaua...trebuia sa-mi fac si eu neaparat...zis si facut...dar fiindca am tot bagat ziua-n noapte, se facu tare tarziu pana sa fac si eu schiacciata, si ce mi-am zis? oare daca o fac in tigaie ce-o fi? ia sa incerc...asa ca asta-i cred prima schiacciata la tigaie...d-apoi de la mine te poti astepta la orice...da lasa ca tot buna e...nu e asa ca cea cumparata, asa n-o faci veci acasa...dar sa zicem ca 50 % iese ca aia...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de tip 00
  • 200 ml apa
  • 100 ml lapte mai gras
  • 30 g drojdie
  • 3 lg de ulei extravergin de masline+ 3 lg pt intins
  • sare o lg-ita rasa + o lg-ita sare grunjoasa

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Schiacciata cu ulei de masline la tigaie:

deci: drojdia se dizolva in laptele caldut, se pune sarea, uleiul de masline si apoi se toarna peste faina, amestecandu-se  si  adaugand apa calduta.

Se framanta bine compozitia pana devine moale si elastica, se formeaza o pala, se cresteaza in forma de cruce si se lasa la dospit o ora la loc cald, chiar mai mult daca nu e corespunzatoare caldura( oricum  trebuie sa-si dubleze volumul).

var. 1: se ia o foaie de copt la marimea tavii si se pun pe ea cateva linguri se ulei de masline, apoi se pune aluatul si cu ajutorul mainilor se intinde pana ajunge la dimensiunea necesara.

Prin apasare se formeaza adancituri in aluat, in care se va presara sare grunjoasa. Se mai lasa o jumatate de ora  sa mai dospeasca tot la loc cald, apoi se da la cuptor la 190-200 grade pt 20 min.

var.2- a mea

Se intinde schiacciata pe masa de lucru bine unsa cu ulei si tot cu mainile se intinde  la grosimea dorita,,,eu un pic am facut-o prea subtire, dar m-am gandit ca e mai bine, dat fiind faptul ca nu am copt-o in cuptor.

Am presarat sare peste ea( nu am avut grunjoasa...buna si mai fina....). Am lasat vreo 15 min sa odihneasca aluatul apoi am luat o tigaie antiaderenta si am uns-o cu foarte  putin ulei.

Schiacciata am taiat-o bucati si am copt-o pe rand pe ambele parti,  fiecare bucata  am uns-o cu ulei bine inainte de a o intoarce pe cealalta parte.

Cam asta e...schiacciata cu ulei facuta in tigaie..

Daca ti-a placut reteta noastra "Schiacciata cu ulei de masline la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adasev12 1

26.11.2011, 21:19

alinutzika, miuta...pup

mirela0911 1

27.11.2011, 13:08

sa-mi dai si mie sa vad cum e

adasev12 1

27.11.2011, 18:58

mirela, cu mare drag iti dau. e un fel de paine cu ulei, atat

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pide cu carnati