Scoici Saint Jacques à la Phiphi

de Catalina L in Fructe de mare, 22 Feb 2015 | 1207 vizualizari

 

Reteta de la al meu sot francez parizian din tata-n in fiu :-))

Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie).
Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei.
Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.
Scoica Saint Jacques este și simbolul pelerinilor ce vizitau altarul sfântului Iacob din Spania (Santiago de Compostela). Pelerinii purtau cu ei o cochilie și primeau pomană cât puteau lua în cochilie.

 

INGREDIENTE

  • 9 scoici
  • un catel de usturoi
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de smantana
  • unt
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint Jacques à la Phiphi:

Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.


Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa.


Dati-le apoi bine prin faina.


Într-o tigaie întinsă, încingeți untul.


Sotați la foc mic carnea de scoici Saint Jacques, pe ambele părți. Adaugati usturoiul tocat fin. Condimentati.


Colorati-le bine timp de 5 minute.


Scoateti carnea de scoici si rezervati.


Adaugati in tigaie 3 linguri de smantana si o lingura de faina.


Amestecati bine, gatiti 2 minute si puneti peste carnea de scoici si peste garnitura.


Ca garnitura am facut orez cu vasul Tupperware -vezi reteta aici.


Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Partea portocalie este comestibilă

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques à la Phiphi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (10)

simona72 1

22.02.2015, 23:12

Nu am papat niciodata, dar cred ca mi-ar placea tare mult...vin la tine

Catalina L 1

23.02.2015, 11:02

veniti veniti este inca sezonul de scoici saint jacques

mihaelar63 1

23.02.2015, 16:04

Am aflat lucruri noi.Eu credeam ca icrele se pun separat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!