Scones cu Rooibos, menta si portocale

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 31 Mar 2016 | 616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de făină
  • 55 grame zahăr
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 85 grame de unt nesărat la temperatura camerei
  • 2 linguri rooibos amestecat cu menta si portocale (Eu am folosit Orange Peppermint Rooibos de la Demmers Teahouse)
  • 1 ou
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 80 ml de smântână
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones cu Rooibos, menta si portocale:

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, rooibosul, zahărul şi untul tăiat bucăţi.


Separat se amestecă oul cu esenţa de vanilie şi smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se amestecă până la omogenizare, rezultând un aluat lipicios, dar ferm.


Pe o suprafaţă presărată cu făină, se modelează aluatul sub formă de disc şi se taie în 8 felii egale, folosind o forma pentru biscuiti sub forma de inima. Cu o spatulă se ridică fiecare felie şi se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanţă între ele. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius unde va rămâne pentru 20-25 de minute.


Se scot pe un grilaj de metal pentru a se răci.

 

TIPS-URI

1

In imagine, cu gem de capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones cu Rooibos, menta si portocale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mirela0911 1

01.04.2016, 08:57

Ce arome bune!

Gherca Daniela 1

01.04.2016, 09:11

Rocsi 1

01.04.2016, 20:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni