Scovergi umplute cu praz

de Ina in Mancaruri de legume, 6 Mar 2013 | 6637 vizualizari

 

Pentru ca tot aveam praz din recolta proprie, am experimentat si aceste scovergi , care s-au "evaporat" cat ai zice... praz :))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • cca 1 kg faina
  • 250-300 ml apa calda ( nu fierbinte )
  • un praf de sare
  • un cub de drojdie proaspata ( 25 grame )
  • o lingurita de zahar
  • 2 linguri cu ulei

Umplutura:

  • 2 fire de praz
  • 250 g telemea de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri cu ulei
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi umplute cu praz:

Aluatul :  Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam.

In vasul in care framantam, punem faina in mijlocul careia formam un crater. Turnam in craterul format drojdia lichefiata, acoperim vasul si-l dam 15 minute la caldura, timp in care maiaua-si va dubla volumul.

Incepem framantarea prin aducerea cu mana a fainii  din exterior  spre mijlocul vasului. Adaugam uleiul si apa, putin cate putin, alternand cu aducerea fainii in mijlocul craterului, astfel incat sa obtinem un aluat potrivit pentru a fi intins.

Acoperim iar vasul cu un prosop gros si-l lasam 20 minute la loc cald, timp in care aluatul va creste in volum .

Intre timp ne ocupam de umplutura :  tocam prazul fin si-l calim in 4-5 linguri cu ulei.  Adaugam sare si putin piper. 

Telemeaua o maruntim cu furculita si-o amestecam cu prazul calit si doua oua. Potrivim amestecul de sare si piper .

Din aluatul crescut rupem bucati pe care le intindem in strat de jumatate de centimetru, pe care-l portionam ca pentru branzoaice. Pe jumatate din aluatul intins punem  2-3 linguri din amestecul  de praz  cu telemea , apoi aducem partea libera peste cea cu umplutura si lipim marginile cu degetele sau ajutandu-ne de o furculita.

Prajim pe ambele parti in ulei incins , apoi le scoatem pe un prosop de hartie, pentru eliminarea excesului de grasime.

Sunt exclente reci, dar si calde .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi umplute cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Scovergi umplute cu praz-0
Scovergi umplute cu praz-1
Scovergi umplute cu praz-2
Scovergi umplute cu praz-3
Scovergi umplute cu praz-4
Scovergi umplute cu praz-5
Scovergi umplute cu praz-6
Scovergi umplute cu praz-7
Scovergi umplute cu praz-8
Scovergi umplute cu praz-9
Scovergi umplute cu praz-10
Scovergi umplute cu praz-11
Scovergi umplute cu praz-12
Scovergi umplute cu praz-13
Scovergi umplute cu praz-14
Scovergi umplute cu praz-15
Scovergi umplute cu praz-16
Scovergi umplute cu praz-17

COMENTARII (29)

Rocsi

Rocsi 1

06.03.2013, 21:09

Ce faine sunt!

Panacris

Panacris 1

06.03.2013, 21:42

Bune, bune! Am în plan cu varză!Dar planul se poate schimba, că tot a fost o săptămână plină de praz!

mamaieelena

mamaieelena 1

06.03.2013, 21:44

vreau si eu imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!