Scovergi umplute cu praz

de Ina in Mancaruri de legume, 6 Mar 2013 | 7252 vizualizari

 

Pentru ca tot aveam praz din recolta proprie, am experimentat si aceste scovergi , care s-au "evaporat" cat ai zice... praz :))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • cca 1 kg faina
  • 250-300 ml apa calda ( nu fierbinte )
  • un praf de sare
  • un cub de drojdie proaspata ( 25 grame )
  • o lingurita de zahar
  • 2 linguri cu ulei

Umplutura:

  • 2 fire de praz
  • 250 g telemea de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri cu ulei
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi umplute cu praz:

Aluatul : Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam.


In vasul in care framantam, punem faina in mijlocul careia formam un crater. Turnam in craterul format drojdia lichefiata, acoperim vasul si-l dam 15 minute la caldura, timp in care maiaua-si va dubla volumul.


Incepem framantarea prin aducerea cu mana a fainii din exterior spre mijlocul vasului. Adaugam uleiul si apa, putin cate putin, alternand cu aducerea fainii in mijlocul craterului, astfel incat sa obtinem un aluat potrivit pentru a fi intins.


Acoperim iar vasul cu un prosop gros si-l lasam 20 minute la loc cald, timp in care aluatul va creste in volum .


Intre timp ne ocupam de umplutura : tocam prazul fin si-l calim in 4-5 linguri cu ulei. Adaugam sare si putin piper.


Telemeaua o maruntim cu furculita si-o amestecam cu prazul calit si doua oua. Potrivim amestecul de sare si piper .


Din aluatul crescut rupem bucati pe care le intindem in strat de jumatate de centimetru, pe care-l portionam ca pentru branzoaice. Pe jumatate din aluatul intins punem 2-3 linguri din amestecul de praz cu telemea , apoi aducem partea libera peste cea cu umplutura si lipim marginile cu degetele sau ajutandu-ne de o furculita.


Prajim pe ambele parti in ulei incins , apoi le scoatem pe un prosop de hartie, pentru eliminarea excesului de grasime.


Sunt exclente reci, dar si calde .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi umplute cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

06.03.2013, 21:09

Ce faine sunt!

Panacris 1

06.03.2013, 21:42

Bune, bune! Am în plan cu varză!Dar planul se poate schimba, că tot a fost o săptămână plină de praz!

mamaieelena 1

06.03.2013, 21:44

vreau si eu imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosile bunicii (scovergi)