Scovergi umplute cu praz

de Ina in Mancaruri de legume, 6 Mar 2013 | 13328 vizualizari

 

Pentru ca tot aveam praz din recolta proprie, am experimentat si aceste scovergi , care s-au "evaporat" cat ai zice... praz :))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • cca 1 kg faina
  • 250-300 ml apa calda ( nu fierbinte )
  • un praf de sare
  • un cub de drojdie proaspata ( 25 grame )
  • o lingurita de zahar
  • 2 linguri cu ulei

Umplutura:

  • 2 fire de praz
  • 250 g telemea de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri cu ulei
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi umplute cu praz:

Aluatul :  Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam.

In vasul in care framantam, punem faina in mijlocul careia formam un crater. Turnam in craterul format drojdia lichefiata, acoperim vasul si-l dam 15 minute la caldura, timp in care maiaua-si va dubla volumul.

Incepem framantarea prin aducerea cu mana a fainii  din exterior  spre mijlocul vasului. Adaugam uleiul si apa, putin cate putin, alternand cu aducerea fainii in mijlocul craterului, astfel incat sa obtinem un aluat potrivit pentru a fi intins.

Acoperim iar vasul cu un prosop gros si-l lasam 20 minute la loc cald, timp in care aluatul va creste in volum .

Intre timp ne ocupam de umplutura :  tocam prazul fin si-l calim in 4-5 linguri cu ulei.  Adaugam sare si putin piper. 

Telemeaua o maruntim cu furculita si-o amestecam cu prazul calit si doua oua. Potrivim amestecul de sare si piper .

Din aluatul crescut rupem bucati pe care le intindem in strat de jumatate de centimetru, pe care-l portionam ca pentru branzoaice. Pe jumatate din aluatul intins punem  2-3 linguri din amestecul  de praz  cu telemea , apoi aducem partea libera peste cea cu umplutura si lipim marginile cu degetele sau ajutandu-ne de o furculita.

Prajim pe ambele parti in ulei incins , apoi le scoatem pe un prosop de hartie, pentru eliminarea excesului de grasime.

Sunt exclente reci, dar si calde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi umplute cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

06.03.2013, 21:09

Ce faine sunt!

Panacris 1

06.03.2013, 21:42

Bune, bune! Am în plan cu varză!Dar planul se poate schimba, că tot a fost o săptămână plină de praz!

mamaieelena 1

06.03.2013, 21:44

vreau si eu imi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert minciunele, uscatele sau scovergi