Scrumbie la cuptor

de silvi0ara in Peste, 26 Apr 2010 | 9246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 scrumbii  
  • 1 ceapa taiata rondele  
  • 2 fire usturoi proaspat  
  • 1 lamaie taiata felii  
  • 8 rosii cery  
  •  1 morcov taiat rondele  
  • cimbru proaspat  
  • cateva fire de rozmarin  
  • 1 pahar de vin alb  
  • zeama de la 1 lamaie  
  • sare si piper dupa gust  
  • 2-3 linuri ulei de masline pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la cuptor:

Se curata scrumbiile,se spala bine,apoi se sareaza in interior si exterior,apoi se cresteaza fin.Se tapeteaza o tava de aragaz cu folie de aliminiu,peste care se aseaza o hartie de pergament,se unge cu ulei,se aseaza scrumbiile,iar in burta fiecarei scrumbii se pun cate 2 felii de lamiae,cateva rondele de ceapa,2-3 rondele de morcov si ierburile aromatice.Se stoarce zeama de la o lamiae pe tot pestele,se mai comdimenteaza cu sare si piper dupa gust,iar restul legumelor se repartizaza in tava.

Se adauga paharul cu vin,se acopera bine pestele cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 230gC pentru 35 de minute.Se scoate tava,se inlatura folia de deasupra si se mai lasa la grill pentru maxim 5-6 minute sa se rumeneasca.

Se servesc alaturi de o garnitura din cartofi natur sau la cuptor.Eu am facut o garnitura din cartofi acordeon la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Scrumbie la cuptor-0
Scrumbie la cuptor-1
Scrumbie la cuptor-2
Scrumbie la cuptor-3
Scrumbie la cuptor-4
Scrumbie la cuptor-5

COMENTARII (13)

ionix

ionix 1

27.04.2010, 21:27

ador scrumbia

Bunica

Bunica 1

27.04.2010, 23:12

Ador pestele! Scrumbia facuta de tine este super!

mihaelar63

mihaelar63 1

02.05.2010, 00:29

arata extraordinar de bine nu am mancat niciodata scrumbie .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!