Sepioline umplute cu alune si dovlecei picanti

de iulianatanase in Fructe de mare, 23 Oct 2010 | 3174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt .Dovlecei picanti:
  • 3 dovlecei micuti
  • 2 linguri ulei masline
  • 1/2 ardei iute
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • sos de soia
  • piper
  • sare
  • PT. sepioline umplute :
  • 20 de sepii mici cam cat un ou (500  gr.am avut eu)curatate gata
  • 5-6 masline negre fara samburi
  • 5-6 capere desarate
  • 2 linguri pline de stafide
  • 100 gr.de alune sarate sau mix de alune,arahide anacardi
  • 2 fileti de ansoa sarate
  • 2 felli de paine alba fara coaja muiate in lapte si stoarsa
  • patrunjel
  • ierburi aromatice mixte(de provence am avut eu)
  • sos de soia
  • sos worcester
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • un albus de ou
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sepioline umplute cu alune si dovlecei picanti:

Incalziti cuptorul la 180 grade.Faceti umplutura pentru sepii in acest fel: taiati grosolan cu cutitul alunele(sau semintele mixte ),taiati fin usturoiul,patrunjelul,fileti di ansoa,caperi,masline si stafide.Puneti totul intr-un bol incapator.Eu nu folosesc mixerul in cazul acesta pentru ca imi place sa gasesc surprize in umplutura ,imi place sa descopar ingredientele in timp ce manac.Adauga painea stoarsa,albusul,piper,sos de soia,worcester,ierburile mixte si amestecati bine cu mana.Umpleti sepiolinele ,si daca reusiti introduceti tentacolele ca sa nu iese umplutura.Asezati intr-o tava unsa cu putin ulei de masline.Eu am dat o macinatura generoasa de piper deasupra si am stropit cu ulei.Dati la cuptorul preincalzit pentru cca.20 minute.In acest timp pregatiti garnitura de dovlecei . Taiati bastonase dovleceii (cca.1cmx 3cm.am facut eu).Intr-o tigaie incapatoare turnati 2 liguri de ulei,catelul de usturoi si ardeiul iute taiat feliute subtiri.cand este cal adaugati dovleceii cu putin sos de soia si 2 linguri de apa.Lasati 5 min,dupa care adaugati piper si sare dupa gust.Se fac in cca. 10 min.la sfarsit am adaugat patrunjel tocat. Verificati sepiile cu o scobitoare daca intra usor ,inseamna ca sunt facute. Asezati dupa plac in farfurie,pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca folositi sepii mai mari timpul de coacere este mai mare,verificati dupa 20 de minute ,testul scobitoarei(sa intre usor)

2

nu prelungiti timpul de coacere caci devin gumoase si necomestibile

3

eu nu am pus deloc sare in umplutura deoarece filetul de ansoa,maslinele ,caperele si sosul de soia  sunt sarate.Voi vedeti dupa gustul vostru,eu nu prea mananc sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sepioline umplute cu alune si dovlecei picanti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

iulianatanase 1

25.10.2010, 11:01

In ciuda pozei de proasta calitate,aburii care ieseau nu m-au ajutat deloc, sa stiti ca reteta este fantastica ,m-am tot uitat pe retete si nu am gasit nimic pe gustul meu si am inventat-o pe loc.Criticul meu nr.1(sotul)m-a sfatuit sa o postez imediat ca este .excelenta!!!Incercati-o este foarte buna,pe cuvant!

lia maria 1

03.11.2010, 11:40

o reteta deosebitaintradevar care trebue testata

Sylvia 1

19.11.2010, 10:47

Absolut interesanta reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

ieri la 21:15

Gogoşari şi ardei umpluţi cu varză asortată

de Ancutsa 5

ieri la 20:41

Gem de struguri

de Lau 9

ieri la 20:31

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare