Crab umplut

de xana in Fructe de mare, 15 Aug 2013 | 5133 vizualizari

 

Numele in latina e `cancer pagurus` si il gasim pe coasta stancoasa a Atlanticului. Are o carne deosebit de buna, consumandu-se fiert pur si simplu sau umplut.

 

INGREDIENTE

  • un crab(al meu a avut 800gr)
  • 1 ou fiert
  • ceapa
  • conopida in otet dupa gust
  • 3 linguri de maioneza
  • 1 lingura de whisky
  • 1 lingura de ketchup
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crab umplut:

Punem apa si sare(60 gr de sare la litrul de apa) la foc intr-o oala iar cand da in clocot punem crabul si il fierbem timp de 15 minute, apoi il scoatem si-l lasam la racit.

Oul, conopida si ceapa se taie cat se poate de marunt. O lingura de ceapa pentru mine a fost suficient.

Cand crabul s-a racit, il deschidem si alegem carnea alba si icrele portocalii(daca s-a nimerit femela). Piciorusele se crapa cu ajutorul unul ciocanel si se scoate bine carnea din fiecare. Carapacea se spala bine si se da deoparte.

Amestecam bine toate ingredientele,punem sare si piper dupa gust si umplem carapacea. Se da la frigider cel putin jumatate de ora.

TIPS-URI

1

Cand se alege un crab, el trebuie sa fie mai micut si mai greu decat pare

2

Femela e de obicei mai `plina` si ne dam seama dupa abdomenul mai larg, al masculului este mai stramt

Daca ti-a placut reteta noastra "Crab umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

xana 1

16.08.2013, 01:53

Multumesc, Lia. Da, portughezii sunt renumiti pentru retetele lor cu fructe de mare si se gasesc tot timpul proaspete. Eu am incercat de toate si mi-au placut, mai putin `percebes` care par niste gheare de gaina si nu inteleg de ce e o delicatese

Lia_ 1

16.08.2013, 09:40

sa fie la ei cu gheare ... desi cand mergeam in copilarie la tara la bunici, gateau si ghearele si le mai si mancam ca daca asa am pomenit acolo, mi se parea normal;

sunt pline de zgarciuri, la fript imi amintesc ca erau crocante si cred ca imi placeau de bine ce le mancam

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Păstrăv umplut cu capere la cuptor