Crab umplut

de xana in Fructe de mare, 15 Aug 2013 | 2042 vizualizari

 

Numele in latina e `cancer pagurus` si il gasim pe coasta stancoasa a Atlanticului. Are o carne deosebit de buna, consumandu-se fiert pur si simplu sau umplut.

 

INGREDIENTE

  • un crab(al meu a avut 800gr)
  • 1 ou fiert
  • ceapa
  • conopida in otet dupa gust
  • 3 linguri de maioneza
  • 1 lingura de whisky
  • 1 lingura de ketchup
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crab umplut:

Punem apa si sare(60 gr de sare la litrul de apa) la foc intr-o oala iar cand da in clocot punem crabul si il fierbem timp de 15 minute, apoi il scoatem si-l lasam la racit.


Oul, conopida si ceapa se taie cat se poate de marunt. O lingura de ceapa pentru mine a fost suficient.


Cand crabul s-a racit, il deschidem si alegem carnea alba si icrele portocalii(daca s-a nimerit femela). Piciorusele se crapa cu ajutorul unul ciocanel si se scoate bine carnea din fiecare. Carapacea se spala bine si se da deoparte.


Amestecam bine toate ingredientele,punem sare si piper dupa gust si umplem carapacea. Se da la frigider cel putin jumatate de ora.

 

TIPS-URI

1

Cand se alege un crab, el trebuie sa fie mai micut si mai greu decat pare

2

Femela e de obicei mai `plina` si ne dam seama dupa abdomenul mai larg, al masculului este mai stramt

Daca ti-a placut reteta noastra "Crab umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

xana 1

16.08.2013, 01:53

Multumesc, Lia. Da, portughezii sunt renumiti pentru retetele lor cu fructe de mare si se gasesc tot timpul proaspete. Eu am incercat de toate si mi-au placut, mai putin `percebes` care par niste gheare de gaina si nu inteleg de ce e o delicatese

Lia_ 1

16.08.2013, 09:40

sa fie la ei cu gheare ... desi cand mergeam in copilarie la tara la bunici, gateau si ghearele si le mai si mancam ca daca asa am pomenit acolo, mi se parea normal;

sunt pline de zgarciuri, la fript imi amintesc ca erau crocante si cred ca imi placeau de bine ce le mancam

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34