Păstrăv umplut cu capere la cuptor

de miki_a in Pastrav, 11 Iun 2015 | 9734 vizualizari

 

Astăzi vă prezint o reţetă în care vedeta este peştele, mai bine zis păstrăvul! E o reţetă perfectă pentru vară, pentru perioadele de post cu dezlegare la peşte, pentru cei care ţin diete, dar şi pentru copii mofturoşi şi persoane dornice de alt fel de reţete cu peşte!
Această reţetă am mâncat-o pentru prima dată acum câţiva ani, pregatită de fraţii mei (stabiliţi în străinatate) si de atunci am rămas îndrăgostita de aroma exotică pe care o are! Nu rămâne decât să vă convingeţi!

 

INGREDIENTE

  • 2 păstrăvi;
  • 2-3 linguri cu capere în funcţie de mărimea peştelui;
  • rozmarin;
  • ulei de măsline;
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru sos:
  • 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt;
  • 3 linguri cu ulei de masline;
  • 2 linguriţe cu suc de lămâie;
  • sare;
  • piper;
  • pătrunjel verde;
  • hârtie de copt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv umplut cu capere la cuptor:

Se spală peştele, se curătă şi se lasă la scurs (pe cuburi de gheaţă) sau se şterg cu prosoape absorbante de bucătărie.


Dupa această operaţiune se unge cu ulei, se sărează şi se piperează (exterior şi interior).


Peştii se umplu cu caperele (scurse bine de zeamă), câteva fire de rozmarin şi înfăşurăm fiecare peşte în hârtie de copt. Îi aşezăm în tavă şi îi dăm la cuptor (preincalzit în prealabil), la foc potrivit, întorcându-i pe ambele părţi, la intervale de timp egale. Un păstrăv de 300 de gr. se coace maxim 15 de minute la 180 grade C.


Prepararea sosului: într-un vas mic de porţelan se amestecă uleiul cu sucul de lămâie până se obţine o emulsie omogenă; se adaugă sare, piper, usturoiul tocat (sau zdrobit) şi pătrunjelul verde tocat.


Se garniseşte cu diferite legume sotate (eu am optat pentru cartofi natur) şi felii de lămâie.


Tot ce pot să vă spun despre această reţetă este că, deşi e simplă, este nutritivă atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ.

 

TIPS-URI

1

Dacă folosiţi capere conservate în saramură, le lăsaţi la înmuiat în apă pentru a îndeparta excesul de sare. Eu am folosit din cele în oţet si au fost perfecte!

2

Se poate găti şi la grătar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv umplut cu capere la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

miki_a 1

13.06.2015, 09:23

Multumesc Dante!

Rocsi 1

13.06.2015, 21:14

Pestele preferat alor mei!

miki_a 1

13.06.2015, 22:36

Si al nostru Rocsi! E bun simplu dar si combinat cu cate ceva! Incearca-l si sigur o sa le placa si varianta asta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti frantuzesti din albusuri „Langues de chat”

ieri la 23:32

Friptura de muschiulet de porc impletit

ieri la 23:25

Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

ieri la 21:18

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor - in haine