Serbet din flori de salcam

de adasev12 in Dulceata / Gem, 11 Mai 2013 | 2386 vizualizari

 

Sursa de inspiratie: revista Practic in bucatarie ( reteta din Moldova)
Fiind ceva cu totul si cu totul nou pt mine nu am vrut sa risc prea mult, si am facut doar o portie mica.Rezultatul.-surprinzator de bun.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g floare de salcam aleasa
  • 400 g zahar
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 600 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Serbet din flori de salcam:

Se curata floarea de cotoare si se baga in apa cu o sita.


Se clateste bine si se scurge. apa se da in clocot si se opareste cu ea floarea, apoi se pune in cratita cu totul si se fierbe la foc iute pana scade cam un sfert din apa.


Se strecoara floarea, se lasa zeama sa se stampere putin si sa se aseze pe fund impuritatile.


Se strecoara apoi din nou, cu grija sa ramana pe fund depunerile, se pune zaharul si se lasa la foc mic la inceput, pana se dizolva zaharul, apoi se da focul iute si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.


Cand incepe sa faca spuma groasa, e gata.


Se opreste focul si cu o lingura de lemn se amesteca intr-o singura directie pana se racoreste nitel si incepe sa se lege si sa-si schibe nitel culoarea.


Se adauga zeama de lamaie , se mai amesteca tot in aceeasi directie, apoi se toarna in borcan.


Mie mi-a iesit doar un borcam de 300 g.


Dupa ce se raceste , se zahariseste.


E foarte dulce si buna la gust...acu nu stiu daca a iesit cum trebuia...dar mie-mi place....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

adry88 1

12.05.2013, 11:08

Rocsi 1

12.05.2013, 12:12

Panacris 1

19.06.2015, 12:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Șoricei aromați