Serbet din flori de salcam

de adasev12 in Dulceata / Gem, 11 Mai 2013 | 6862 vizualizari

 

Sursa de inspiratie: revista Practic in bucatarie ( reteta din Moldova)
Fiind ceva cu totul si cu totul nou pt mine nu am vrut sa risc prea mult, si am facut doar o portie mica.Rezultatul.-surprinzator de bun.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g floare de salcam aleasa
  • 400 g zahar
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 600 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Serbet din flori de salcam:

Se curata floarea de cotoare si se baga in apa cu o sita.

Se clateste bine si se scurge. apa se da in clocot si se opareste cu ea floarea, apoi se pune in cratita cu totul si se fierbe la foc iute pana scade cam un sfert din apa.

Se strecoara floarea, se lasa zeama sa se stampere putin si sa se aseze pe fund impuritatile.

Se strecoara apoi din nou, cu grija sa ramana pe fund depunerile, se pune zaharul si se lasa la foc mic la inceput, pana se dizolva zaharul, apoi se da focul iute si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.

Cand incepe sa faca spuma groasa, e gata.

Se opreste focul si cu o lingura de lemn se amesteca intr-o singura directie pana se racoreste nitel si incepe sa se lege  si sa-si schibe nitel culoarea.

Se adauga zeama de lamaie , se mai amesteca tot in aceeasi directie, apoi se toarna in borcan.

Mie mi-a iesit doar un borcam de 300 g.

Dupa ce se raceste , se zahariseste.

E foarte dulce si buna la gust...acu nu stiu daca a iesit cum trebuia...dar mie-mi place....

Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu serbet